Blogg

Skroll ned for siste nytt...

 

Mine hudpleie favoritta!

Fin sminke blir enda finare på fin hud. Ta godt vare på den.

Husk å beskytte huda mot sol heile året.

Sjølv har eg dilla på Exuviance sin Day Repair med spf 30.

(og sia eg snart er 35 år bruke eg krem fra "Age Reverse" serien, i håp om at eg blir 34 neste år)

 

Alltid øyekrem, alltid. For tia bruke eg den som gir max fuktighet," Hydrating Eye Complex" - og når eg klare å snike til meg nåken av dei fantastiske «Askepott» padsa, "Intensive Eye Treatment Masque" fra Presskontaktarna, blir eg som en liten unge på julafta. 

 

 

Eg har blitt referert til en gang som, «hu der som ser ut som hun har olje i panna».. Vel, di Rosin, eg kan vertfall trøste oss oljetryner med at ei blank hud held seg lengre bouncy og smooooth enn tørr hud. Så det er bare å smøre seg.

Ekstra fuktboost?

Kjør på med et pump av Vespera Bionic Serum under dagkremen.

 

Om natta er Ultra Restorativ Creme en deilig fuktbombe for huda. Den er mild, gir mykje fukt og beskytta huda. Har også brukt den på dagtid på skikkelig kalde daga.

En mild og fin vask, er Purifying Cleansing gel.

Eg bløyte opp ansiktet og sminken, fjerne så mykje eg kan kun med vatn først. Skumma opp en liten klætt med gelèen, og vaske heile ansiktet med flate hende, eller en mjuk klut. Skyll godt!

Fashioncherry tipsa meg om å blande Vitamin C + Anti aging booster i Serumet, for å jevne hudtonen og hudstrukturen. Eg er veldig flink å huske på alle sånne ekstra ting i en periode, og så sklir det litt ut. Eg må ha få og "enkle" ting i min rutine, da blir det gjort! 

Excuviance sitt aller kulaste produkt er Skinrise Bionic Tonic. Det er tynne pads som eg bruke rett etter eg vaske fjeset om morningen. Eller om eg sminke nåken som vil ha skikkelig glød. For er det et produkt som gir glød, på en naturlig måte så er det dissa padsa. Eg pleie dele dei i to, da har du boksen dobbelt så lenge.  

 

Du kan lese meir om produkta på Exuviance.no eller Neostrata.com

Dinna hudpleieserien leika veldig godt ilag med min Glo Minerals sminke. Eg har jobba med og brukt Exuviance sia 2006, da eg jobba ilag med hudpleie-nerden Kristin Bendiksen, som no driv Din Hud på Leknes. Det er en veldig teknisk hudpleieserie, men likevel enkel. Du kan få en krem og øyekrem, eller du kan få meir djupvirkande ting som peelinga, maske osv. Oppsøk en forhandler som kan fortelle deg ka du treng, og passer til din hud.

Og som eg alltid sei. Det er som med nøtter og mel, nåken kan vere allergiske. Så test først!

 

Eg er så heldig at eg får produktspons fra Exuviance! Tusen takk, akkurat dei eg ville ha spons av. Tar ikkje ka som helst!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Its been a while!

Ja, da ska vi altså heim igjen, til vårt andre hjem. Barcelona.

Vi var veldig, veldig ofte i Barcelona en 6-7 års periode. Så ofte at vi nesten ikkje gleda oss til å reise dit lenger. Vi var like vandt til Barcelona som Oslo. Og vi merka ei endring. Barcelona har alltid vert en turistmagnet. Men dei siste 2 åra vi var der på det aller meste var det merkbart at magneten var blitt enda sterkare! Pga av dét, andre reisemål, kombinert med at dei billige billettane fra Sandefjord- Girona forsvant, har vi no hatt vårt første år uten å reise heim, på 10 år. Men 2016. Nytt år og ny giv. 

El Bulli fikk vi aldri med oss, til Frodes store fortvilelse. Vi trakk aldri vinner loddet.  Men, en liten trøst er at vi no har fått oss bord på Tickets, og ikkje bare én dag- men to! Så no, bror Adrià, får vi endelig smakt litt på kunsten. Dèt gler eg meg til! Ellers så er det meldt sol med en klatt sky på og grader på ein plass mellom 19 og 14. Eg skal kjøpe meg nye kvite sneakers og nyte vår ei langhelg heime. Skal sjå om dei gamle gode plassane fortsatt e like gode, og teste ut noken nye. Det er det fine med ei lita Barcelona-pause. Det har poppa opp masse ny og spennande inspirasjon! Eg skal oppdatere Barcelona tipsa mine etter denne turen. Dèt er på tide!

 Så fantastisk masse vakker streetart i dinna byen!  

Så fantastisk masse vakker streetart i dinna byen!  

 Stort sett pent i Barcelona! 

Stort sett pent i Barcelona! 

 Halleluja  

Halleluja  

 ... 

... 

 👏👏👏 

👏👏👏 

 Barceloneta

Barceloneta

 Bloody Mary på Margarita Blue!  

Bloody Mary på Margarita Blue!  

Sidan så mange spør..


Eg får mange henvendelser med spørsmål om kva slags hårfarge eg bruka, no sist korleis farge eg la på vakre Maria Skappel før Costume Awards. Sidan så mange lure, så tenkte eg at eg kanskje kunne legge ut svaret på henvendelsen  på bloggen. Dette er ikkje en fasit, men slik eg lika å jobbe til akkurat den type farging. (Eg er egentlig ute av frisør-drift akkurat no, for å frigje litt tid til å planlegge mi eiga sjappe. Eg jobbe kun med styling og sminke i disse dager, for salt i maten og for å holde "koken" oppe. Men eg seie ikkje nei til Maria Skappel!)

Spørsmålet eg fekkk:

"Hei,
Jeg har så lyst til å få farget håret mitt slik du farger Maria Skappel. Jeg trodde hun bleket det, men skjønner ut i fra et Instagrambilde at du striper henne med farge? Kan jeg spørre deg om oppskriften (farge/ kode du bruker)? Jeg bor på Sørlandet, så det er ikke mulig for meg å få stelt håret hos deg i Oslo, og jeg er så lei av mislykkede frisørbesøk med guloransj skjær i håret ...😳😊

 

(Sent via AG`s Hage)

 

Svar:

 

Heisann og takk for henvendelsen.        ( Beklager språking her folkens:P)

Når jeg stripet Maria denne gangen hadde ikke vi ikke stripet det på ett år. Hun hadde en lang, fin ettervekst. Den vises ikke så godt da de stripene som var der fra før er så tynne, og 6 mnd etter vi stripet sist fikk solen lysne litt på etterveksten. 

Det som er topp, er at nå hadde jeg i hvert fall 15 cm med helt nytt, ubehandlet hår. Dette er den viktigste årsaken til at hennes farge er så kald og fin. Men det er et par viktige ting til:

 

Jeg syns det ser litt rart ut med kun helt hvite striper i bakhodet, så i under-håret la jeg tynne og mange folier med Loreal Inoa 10.1 / 9.11 med 9%..  F.eks 20 ml 10.1 + 20 ml 9.11 + 40 ml 9%.

Jeg la Platinium (bleking) med 6 % i foliene på toppen, rundt hårfestet og noen mellom fargefoliene i under-håret. Husk at det er ikke kun fargekoden som gjelder. Det har med hvordan man tar det i, og at utgangspunktet er «rent».

 

Jeg skyller ikke før de med Platinium er «hvite» og alt gule er borte. Det tar tid. 

Farge-stripene i under-håret vil være mørkere og mer gylne enn Platinium stripene, men ikke gule/oransje. Disse sammen lager et fint spill.

 

Mange legger minicolor, en farge som har pigmenter/farge som vil gradvis forsvinne, over hele håret, for å lage en "kald finish». Spesielt visst de ser at de skyllet ut blekestripene for tidlig og de ble gule. Da «jukser» de med å legge en «kald» minicolor over. Med kald minicolor menes det at den inneholder lilla, grønt, grått eller blått. Disse pigmentene nøytraliserer de røde, oransje og gule pigmentene.

 

Minicolor over stripene kan være veldig fint i starten, men når pigmentene i minicoloren vaskes ut, får man ofte det gule skjæret. Fordi:

 

Det som skjer, er at de hårene som IKKE ble stripet- altså den kalde, mørkere, NATURLIGE fargen,  blir piiiiittelitt lysnet av vannstoffet i minicoloren. 

Vannstoffet er den flasken med flytende veske man blander med selve farge-tuben for at det skal fungere. Det sterkere vannstoff des mer lysner det.

Når håret bare får lysne pittelitt, er det eneste som skjer at det bryter frem det oransje/gule vi har under den naturlige fargen på håret.

 

Skal prøve å forklare. F.eks om man bleker det sorte håret til en kineser eller en inder bare pittelitt, blir det rødt. Bleker man et typisk nordisk brunt hår bare pittelitt blir det oransje. Bleker man en naturlig ganske lyst hår bare pittelitt vil det bli gult. Så det mørkere man er, des mer rødt har man i underhåret. En vanlig nordisk farge, litt som Tone Damli og Jenny Skavlan, har mye oransje i underhåret.

 

Da kan stripene være så fine de bare vil, men når pigmentene i minicoloren forsvinner, har den kalde naturlige fargen blitt lysnet pittelitt, og blitt litt oransje/gul. Den originale fargen har plutselig blitt grunnen til at du får en grumsete og oransje/gulaktig farge. Og dette blir verre og verre for hver gang man gjør det. Håret blir ofte gulere og gulere utover, da dette har fått flest omganger med minicolor, sol og diverse glansvasker som skal nøytralisere. For å toppe det hele legger mange en kald minicolor over hele den gule fargen igjen, og det skjærer over i grønt i lengdene da disse tørre delene av håret suger til seg de kalde pigmentene. Ikke bra.

 

Regel nr 1 for min del, slik jeg striper håret på de som ønsker den kalde, naturlige blonde fargen: ALDRI minicolor over. Fargen legges alltid i folie i naturhår,  da blir det kaldt nok om man tar TYNNE og mange striper. På denne måten blir heller ikke etterveksten så tydelig, så man kan vente lenge med å stripe det igjen. Som igjen fører til at det blir knallfint neste gang du striper også! The circle.

 

Det er en tidkrevende måte å stripe på. Det krever at man har en lang, fin ettervekst. Et rent utgangspunkt for frisøren. Dette fungerer ikke på et hår som har vært farget mørkt eller farget mye med minicolor.

Jeg bruker faktisk de samme fargene på Tone Damli og Jenny Skavlan som Maria Skappel, bare forskjellig mengde folie, forskjellig plassering av folie, farge i den, og tykkelse. Men ingen av de bruker minicolor over. De trenger det ikke for de har sin egen farge som base, og da blir fargen jeg putter i folien slik den skal være. 

 

Jeg aner jo ikke hvordan ditt hår ser ut, eller hva utgangspunkt du gir dine frisører. Så, om det er dette som er problemet, eller om det er de som ikke lar blekingen virke lenge nok i folien eller om de rett og slett legger en farge med for lite kalde pigmenter, vet jeg ikke. Kanskje fargen er rett, men stripene for tykke. Men det er i hvert fall slik nevnt ovenfor jeg gjør det for å oppnå fargen til Maria Skappel. Det er ikke bare, bare! :) 

Hilsen AG "

Så dette var mitt kjappe, vesle svar på korleis eg farga Maria Skappel, hehe. Kanskje du har samme problem som damen fra Sørlandet?

 Sikkert mange frisøra som er heilt uenige med meg, men det er bare kjekt. Godt vi er forskjellige.

Eg er så heldig at eg får litt farge fra Loreal for å bruke på disse fjonge damene nevnt ovanfor.

God søndag, folkens!

 

 

 

 Trur eg la 100 og nils folia. Kos på kontoret! 

Trur eg la 100 og nils folia. Kos på kontoret! 

 Smellvakker uten en dråpe sminke

Smellvakker uten en dråpe sminke

 Her fra Costume awards  

Her fra Costume awards  

Søkeord: Sminke glød

Eg trur det var i 2004 at Inger-Ellen Nicolaisen sendte meg rundt til forskjellige sminkeleverandøra for å teste sminke som Nikita kanskje skulle ta inn til et prosjekt. Eg glemme aldri når eg satt på Cosmedic AS og dei drog fram dei sinnsjuke Glo Minerals palettane sine. Eg var solgt allerede der. Mineralsminke var akkurat kome i vinden, eg satte segl og flaug med.

No har vi segla ilag i over 10 år! Glo Minerals og eg leika godt ilag. Eg kan jobbe med det i blinde. Det er en stor og fin serie, med nåke for einkvar. Dei har utstyr som pensla, pinsett, spisser, penselmappe og penselrens. Flytande- og pudder foundation, flytande liner og kajal, krem-rouge og pudder-rouge. Sånn kan eg holde på ei stund.  Eg har selvfølgelig også innslag av andre sminkemerke. Som sminketøsen fra Tåsen får man jo lyst å kjøpe heile Mac Store, Laura Mercier hylla, G. Armani standen og overnatte på sminkebutikken Visage. Man blir litt koko. Yrkeskada. Men det er Glo Minerals som definitivt kreve mest plass i sminkedåsen.

Litt info: Glo Minerals er mineralsminke som ikkje inneholder talg eller parafin. Huda får puste. Difor sitte også sminken godt, huda prøver ikkje å "kvitte" seg med produktet, så sminken får lov å være der. Sminka inneholder også vitamina som C-A-E, grønn te ekstrakt og sink. (Beskytter mot forurensing/frie radikaler, roer ned rosasèa, og sink mot urein og irritert hud) Det er ingen solkrem, men den har SFP 15 og vil vere en fin daglig solbeskyttelse. 

Men ikkje alle kan bruke mineralsminke, det er slik det er med alt, nokon kan være allergiske. Sjølv om det er naturlige ingredienser kan det være nokon som reagerer.  Som nokon er allergiske mot løk, nøtter, egg og mel. Nokon reagerer på kostane, nokon på sminkefjerneren, kanskje mot kombinasjonen med sminke, krema, parfyme og anna kosmetikk. Men eg trur fleire reagera oftare på anna mindre snill sminke en Glo Minerals.

Mine Glo favoritter:

Glo Under eye Concealer, som er "sparkelen" som tar alt fra blå ringer til vulkanutbrudd. Sparkles med Dual Camoflage/Foundation brush

Toppa med Pressed base Foundation ilag  med Blender Brush

Bring that GLO! med Sunlight Bronzer. For solkyss og dybde -> Sunkizz bronzer

Begonia, Sweet og Papaya er tom i rouge-paletten for å si det slik. Godt brukt. Cheeky!

Sleng litt solpudder og rouge i globalen, litt mascara (Lancome Hypnôse er definitiv favoritt. (Nei, ikkje brun, SVART) og du er good to go. 

Ikkje vær redd for blankhet, masse glød å hente der. En blank hud oppfattast yngre og meir bouncy! Stell huda og bruk masse fukt. Skal skrive litt om et par av mine favoritt fuktprodukt seinare! Drikk masse vatn.

Glitre. 

AG

 

 

 EConcealer Under Eye  

EConcealer Under Eye  

 Begonia rouge  

Begonia rouge  

 Papaya rouge  

Papaya rouge  

 Sunkiss Bronzer

Sunkiss Bronzer

Eg er sponsa med Glo Minerals Makeup fra Cosmedic AS. Heldige meg.