Blogg

Skroll ned for siste nytt...

 

Sidan så mange spør..


Eg får mange henvendelser med spørsmål om kva slags hårfarge eg bruka, no sist korleis farge eg la på vakre Maria Skappel før Costume Awards. Sidan så mange lure, så tenkte eg at eg kanskje kunne legge ut svaret på henvendelsen  på bloggen. Dette er ikkje en fasit, men slik eg lika å jobbe til akkurat den type farging. (Eg er egentlig ute av frisør-drift akkurat no, for å frigje litt tid til å planlegge mi eiga sjappe. Eg jobbe kun med styling og sminke i disse dager, for salt i maten og for å holde "koken" oppe. Men eg seie ikkje nei til Maria Skappel!)

Spørsmålet eg fekkk:

"Hei,
Jeg har så lyst til å få farget håret mitt slik du farger Maria Skappel. Jeg trodde hun bleket det, men skjønner ut i fra et Instagrambilde at du striper henne med farge? Kan jeg spørre deg om oppskriften (farge/ kode du bruker)? Jeg bor på Sørlandet, så det er ikke mulig for meg å få stelt håret hos deg i Oslo, og jeg er så lei av mislykkede frisørbesøk med guloransj skjær i håret ...😳😊

 

(Sent via AG`s Hage)

 

Svar:

 

Heisann og takk for henvendelsen.        ( Beklager språking her folkens:P)

Når jeg stripet Maria denne gangen hadde ikke vi ikke stripet det på ett år. Hun hadde en lang, fin ettervekst. Den vises ikke så godt da de stripene som var der fra før er så tynne, og 6 mnd etter vi stripet sist fikk solen lysne litt på etterveksten. 

Det som er topp, er at nå hadde jeg i hvert fall 15 cm med helt nytt, ubehandlet hår. Dette er den viktigste årsaken til at hennes farge er så kald og fin. Men det er et par viktige ting til:

 

Jeg syns det ser litt rart ut med kun helt hvite striper i bakhodet, så i under-håret la jeg tynne og mange folier med Loreal Inoa 10.1 / 9.11 med 9%..  F.eks 20 ml 10.1 + 20 ml 9.11 + 40 ml 9%.

Jeg la Platinium (bleking) med 6 % i foliene på toppen, rundt hårfestet og noen mellom fargefoliene i under-håret. Husk at det er ikke kun fargekoden som gjelder. Det har med hvordan man tar det i, og at utgangspunktet er «rent».

 

Jeg skyller ikke før de med Platinium er «hvite» og alt gule er borte. Det tar tid. 

Farge-stripene i under-håret vil være mørkere og mer gylne enn Platinium stripene, men ikke gule/oransje. Disse sammen lager et fint spill.

 

Mange legger minicolor, en farge som har pigmenter/farge som vil gradvis forsvinne, over hele håret, for å lage en "kald finish». Spesielt visst de ser at de skyllet ut blekestripene for tidlig og de ble gule. Da «jukser» de med å legge en «kald» minicolor over. Med kald minicolor menes det at den inneholder lilla, grønt, grått eller blått. Disse pigmentene nøytraliserer de røde, oransje og gule pigmentene.

 

Minicolor over stripene kan være veldig fint i starten, men når pigmentene i minicoloren vaskes ut, får man ofte det gule skjæret. Fordi:

 

Det som skjer, er at de hårene som IKKE ble stripet- altså den kalde, mørkere, NATURLIGE fargen,  blir piiiiittelitt lysnet av vannstoffet i minicoloren. 

Vannstoffet er den flasken med flytende veske man blander med selve farge-tuben for at det skal fungere. Det sterkere vannstoff des mer lysner det.

Når håret bare får lysne pittelitt, er det eneste som skjer at det bryter frem det oransje/gule vi har under den naturlige fargen på håret.

 

Skal prøve å forklare. F.eks om man bleker det sorte håret til en kineser eller en inder bare pittelitt, blir det rødt. Bleker man et typisk nordisk brunt hår bare pittelitt blir det oransje. Bleker man en naturlig ganske lyst hår bare pittelitt vil det bli gult. Så det mørkere man er, des mer rødt har man i underhåret. En vanlig nordisk farge, litt som Tone Damli og Jenny Skavlan, har mye oransje i underhåret.

 

Da kan stripene være så fine de bare vil, men når pigmentene i minicoloren forsvinner, har den kalde naturlige fargen blitt lysnet pittelitt, og blitt litt oransje/gul. Den originale fargen har plutselig blitt grunnen til at du får en grumsete og oransje/gulaktig farge. Og dette blir verre og verre for hver gang man gjør det. Håret blir ofte gulere og gulere utover, da dette har fått flest omganger med minicolor, sol og diverse glansvasker som skal nøytralisere. For å toppe det hele legger mange en kald minicolor over hele den gule fargen igjen, og det skjærer over i grønt i lengdene da disse tørre delene av håret suger til seg de kalde pigmentene. Ikke bra.

 

Regel nr 1 for min del, slik jeg striper håret på de som ønsker den kalde, naturlige blonde fargen: ALDRI minicolor over. Fargen legges alltid i folie i naturhår,  da blir det kaldt nok om man tar TYNNE og mange striper. På denne måten blir heller ikke etterveksten så tydelig, så man kan vente lenge med å stripe det igjen. Som igjen fører til at det blir knallfint neste gang du striper også! The circle.

 

Det er en tidkrevende måte å stripe på. Det krever at man har en lang, fin ettervekst. Et rent utgangspunkt for frisøren. Dette fungerer ikke på et hår som har vært farget mørkt eller farget mye med minicolor.

Jeg bruker faktisk de samme fargene på Tone Damli og Jenny Skavlan som Maria Skappel, bare forskjellig mengde folie, forskjellig plassering av folie, farge i den, og tykkelse. Men ingen av de bruker minicolor over. De trenger det ikke for de har sin egen farge som base, og da blir fargen jeg putter i folien slik den skal være. 

 

Jeg aner jo ikke hvordan ditt hår ser ut, eller hva utgangspunkt du gir dine frisører. Så, om det er dette som er problemet, eller om det er de som ikke lar blekingen virke lenge nok i folien eller om de rett og slett legger en farge med for lite kalde pigmenter, vet jeg ikke. Kanskje fargen er rett, men stripene for tykke. Men det er i hvert fall slik nevnt ovenfor jeg gjør det for å oppnå fargen til Maria Skappel. Det er ikke bare, bare! :) 

Hilsen AG "

Så dette var mitt kjappe, vesle svar på korleis eg farga Maria Skappel, hehe. Kanskje du har samme problem som damen fra Sørlandet?

 Sikkert mange frisøra som er heilt uenige med meg, men det er bare kjekt. Godt vi er forskjellige.

Eg er så heldig at eg får litt farge fra Loreal for å bruke på disse fjonge damene nevnt ovanfor.

God søndag, folkens!

 

 

 

Trur eg la 100 og nils folia. Kos på kontoret! 

Trur eg la 100 og nils folia. Kos på kontoret! 

Smellvakker uten en dråpe sminke

Smellvakker uten en dråpe sminke

Her fra Costume awards  

Her fra Costume awards  

Søkeord: Sminke glød

Eg trur det var i 2004 at Inger-Ellen Nicolaisen sendte meg rundt til forskjellige sminkeleverandøra for å teste sminke som Nikita kanskje skulle ta inn til et prosjekt. Eg glemme aldri når eg satt på Cosmedic AS og dei drog fram dei sinnsjuke Glo Minerals palettane sine. Eg var solgt allerede der. Mineralsminke var akkurat kome i vinden, eg satte segl og flaug med.

No har vi segla ilag i over 10 år! Glo Minerals og eg leika godt ilag. Eg kan jobbe med det i blinde. Det er en stor og fin serie, med nåke for einkvar. Dei har utstyr som pensla, pinsett, spisser, penselmappe og penselrens. Flytande- og pudder foundation, flytande liner og kajal, krem-rouge og pudder-rouge. Sånn kan eg holde på ei stund.  Eg har selvfølgelig også innslag av andre sminkemerke. Som sminketøsen fra Tåsen får man jo lyst å kjøpe heile Mac Store, Laura Mercier hylla, G. Armani standen og overnatte på sminkebutikken Visage. Man blir litt koko. Yrkeskada. Men det er Glo Minerals som definitivt kreve mest plass i sminkedåsen.

Litt info: Glo Minerals er mineralsminke som ikkje inneholder talg eller parafin. Huda får puste. Difor sitte også sminken godt, huda prøver ikkje å "kvitte" seg med produktet, så sminken får lov å være der. Sminka inneholder også vitamina som C-A-E, grønn te ekstrakt og sink. (Beskytter mot forurensing/frie radikaler, roer ned rosasèa, og sink mot urein og irritert hud) Det er ingen solkrem, men den har SFP 15 og vil vere en fin daglig solbeskyttelse. 

Men ikkje alle kan bruke mineralsminke, det er slik det er med alt, nokon kan være allergiske. Sjølv om det er naturlige ingredienser kan det være nokon som reagerer.  Som nokon er allergiske mot løk, nøtter, egg og mel. Nokon reagerer på kostane, nokon på sminkefjerneren, kanskje mot kombinasjonen med sminke, krema, parfyme og anna kosmetikk. Men eg trur fleire reagera oftare på anna mindre snill sminke en Glo Minerals.

Mine Glo favoritter:

Glo Under eye Concealer, som er "sparkelen" som tar alt fra blå ringer til vulkanutbrudd. Sparkles med Dual Camoflage/Foundation brush

Toppa med Pressed base Foundation ilag  med Blender Brush

Bring that GLO! med Sunlight Bronzer. For solkyss og dybde -> Sunkizz bronzer

Begonia, Sweet og Papaya er tom i rouge-paletten for å si det slik. Godt brukt. Cheeky!

Sleng litt solpudder og rouge i globalen, litt mascara (Lancome Hypnôse er definitiv favoritt. (Nei, ikkje brun, SVART) og du er good to go. 

Ikkje vær redd for blankhet, masse glød å hente der. En blank hud oppfattast yngre og meir bouncy! Stell huda og bruk masse fukt. Skal skrive litt om et par av mine favoritt fuktprodukt seinare! Drikk masse vatn.

Glitre. 

AG

 

 

EConcealer Under Eye  

EConcealer Under Eye  

Begonia rouge  

Begonia rouge  

Papaya rouge  

Papaya rouge  

Sunkiss Bronzer

Sunkiss Bronzer

Eg er sponsa med Glo Minerals Makeup fra Cosmedic AS. Heldige meg.  

 

 

 

Damenes sminkeaften!

I romjula arrangerte Mona Hår og Velvære sminkeaften for 10 flotte damer. Det heile foregikk i "Gamlebanken" på Nordfjordeid sine lyse og fine lokala. Damene fikk muligheten til å kjøpe seg forfriskninga i "Bankpuben" som dei kunne nyte mens eg prata i vei om sminke. 

Det var stigande stemning i 4 tima, masse skravl og latter. Eg hadde det kjempekjekt! 

Tusen takk for at eg fikk bli med, Mona og Janne! 

 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Godt nytt år!

Tusen takk for 2015. Det har vert et artig år med masse spennande reiser, jobba og opplevelsa ilag med dei finaste folka.  Tusen takk! 

Tusen takk for samarbeidet Glo Minerals, L'Oréal Inoa, Kerastase og Shu Uemura, Lulu's, Zoya, Bumble and Bumble, Excuviance og Oribe! Stolt ambassadør for fine merker som gjer min jobb så utrulig artig. 

Nytt år og nye muligheter.  

Stig på, 2016.  

 

 

image.jpg
Source: http://

TTT

Ting tar tid. Det er vertfall helt sikkert! Planleggingskontoret mitt er fortsatt under oppussing. Jeg jobber masse freelance og syns det er helt topp. Må jo ha til salt i maten! Absolutt ingen dager er like.  Èn dag henger jeg på Alnabru, lunsjer alene på Ikea, mens jeg lurer på hvilken vask jeg skal velge til kontoret mitt. Neste dag sminker jeg Jenny eller Tone til et event, heime i Tåsen Haveby. Rart å være hjemme på dagtid. Jeiks-har du sett vindua når sola står rett på! Sånn er det med heimekontor!

Klippedriften er fortsatt på hold. Det nærmer seg jul, så damene på Gevir Løkka har sinnsykt mye å gjøre, som alltid! Så, om du trenger en juleklipp er det bare å ringe dit nå, så får du julesveisen på plass i tide. 

Imorgen og tirsdag skal jeg og Line Langmo jobbe sammen for et klesmerke som skal lage ny katalog. Det blir gøy! Forrige uke hadde jeg og Line stylingen sammen for vakre Gitte Witt, en nydelig serie fotografert av Solveig Sejl. Line Langmo er ramflink og just my cup of tea! 

Skal bli litt flinkere til å oppdatere! PS, følg med på Instagram på @ags_hage og @ag_star. Der er det litt mer aktivitet. 

Til alle kundene mine, jeg savner dere skikkelig!  

Stor førjulshilsen fra AG :)  

Her er en liten teaser fra fotoshooten med Gitte Witt. Fotograf Solveig Sejl.  

Her er en liten teaser fra fotoshooten med Gitte Witt. Fotograf Solveig Sejl.  

Jadda, tror eg veit ka eg ønske meg til jul. Her er bilde fra heimekontoret mitt. Venta på at Tone skal komme for litt sminke og hårstyling før et event.  

Jadda, tror eg veit ka eg ønske meg til jul. Her er bilde fra heimekontoret mitt. Venta på at Tone skal komme for litt sminke og hårstyling før et event.