Århundrets dame

Århundrets dame

Lørdag var det premiere på programmet «Århundrets Stemme» der jeg fikk sminke og stæsje håret på the superstar Bertine Zetlitz, før sending. Line Langmo har stylet, ofcourse, og sammen skal vi fjonge Bertine ni lørdager fremover.

•Hva er dette for et show da, Bertine?

-Dette er TV2s nye lørdags satsning! En musikkonkurranse der 10 kjente artister fremfører musikk fra de siste 100 årene, tiår for tiår, og én stemmes ut på slutten av hvert program. Èn vinner står igjen, som «Århundrets Stemme» om ni uker.

•Hva er din rolle i programmet?

-Jeg er ekspert og dommer sammen med Ivar Dyrhaug. Veldig gøy og litt skummelt.

•Du er ikke bare pop-queen, du er også jo et stil ikon! Får du leke litt med tidsepokene du også?

– Jahaha! Og det er her Line og du, Dailystorys fashion- og makeup eksperter, kommer inn. Jeg er så glad for at dere hjelper meg!

Det er det kjekkeste det, når Bertine og jeg kan sminke og dille med hår i sjappa mi. Vi hører på musikk, skravler og ler. Og det er ekstra gøy når jeg får et tema. Deltagerne skulle synge låter fra 60-tallet, og vi lot oss inspirere.

Jeg fant inspirasjon til Bertines hår og makeup fra gamle bilder av en ung, Goldie Hawn.

Goldie Hawn hadde kort hår på alle bilder jeg har funnet fra 1967-1970. Dette bildet tror jeg er fra tiden rundt filmen Kaktusblomsten.

The Makeup:

Jeg la en ganske tykk eyeliner, med Black Liquid Liner, fra Glo Skin Beauty. 

Globalen ble ganske hardt markert med en matt, mørkebrun øyenskygge. Som eyeliner, var også en tydelig global ofte å se på 60 tallet. Her brukte jeg min øyeskygge-favoritt, Espresso (nytt navn på Kona), fra Glo Skin Beauty (heretter GSB) med kosten Eye Base Brush, fra samme merke.

Brynene gjorde jeg fyldigere med GSB Precise Micro Browliner i fargen Raven, som er en kald, mørk brun variant. Jeg børstet også brynene oppover for fylde, med GSB Clear Browgel.

Huden på den tiden skulle gjerne være lys og matt, med markerte kinnben, uten for mye rouge. For å gjenskape dette på Bertine brukte jeg fra GSB:

-Face Primer over hele ansiktet med kosten Dual Fiber Face Brush.

-Golden og Beige, Under Eye Concealer, med koster Dual/Camouflage Brush. Denne for å jevne ut fargen under øyne og rundt nese før jeg la foundation over.

-Golden Medium Pressed Base Foundation med kosten Flat-top Kabuki Brush, for en jevn og lys hudtone.

– Den matte mørke delen i Bronzer Sunkizz til markering av kinnben, med kosten Dual Contour/Highlighter Brush.

 

– Rougen ble lagt svakt på høyeste del av kinnet, med en mix av fargene Melody (gamle Rosebud) og Papaya,med kosten Powder Blush Brush.

På leppene la jeg lebestift i fargen «Natural» fra GSB, for å gi en «nude look» og dermed mer fokus på øyne.

Masse, masse sort, all time favorite- Lancome Hypnose mascara, både over og under, for å få store dukke-øyner. Gjerne så mye mascara at det klumper seg litt, for tykke, tydelige, men færre, enkelt-vipper. Jeg la jeg en lys kajal, GSB sin Peach Eye Pencil, på våtkanten, for et enda mer åpent blikk- som igjen gir en illusjon av et større øye.

Mellom vipperøttene under øynene tegnet jeg små prikker med en sort, Liquid liner fra GSB, for å gjenskape en mild Twiggy-look. Dette gir en effekt av tydelige, tykke, vipper også under øyet.

På hendene, (som er veldig viktig å huske på når man sminker), brukte jeg en krem fra Este Lauder. DayWear Multi-Protection Antioxidant Sheer Tint Release Moisturizer SP15, jevner hudtonen, gir fukt, beskytter mot sol, gir litt farge og glød. Det er egentlig en ansiktskrem, men den er superfin på hendene også, da de helst ikke skal se sminket ut og ikke må smitte over på klærne.

Line Lingmo gjør styling for Bertine, og idag hadde hun funnet frem en aldeles nydelig buksedress fra Zara. Jeg spurte Line noen kjappe spørsmål.

Line, hvor har du hentet inspirasjon fra til antrekket?

Jeg lot meg inspirere av både Twiggy og Betty Boop, som er store 60-talls ikoner. 60- tallet var preget av a-fasong skjørt, og også kortere rettere kjoler. Bertine er ikke et «kjolemenneske» (som hun sier selv). Jeg hadde flere alternativer, men valget falt på en jumpsuit med 60-talls print.

Hvilket tilbehør gikk du for?

Bertine hadde knall gule negler, som bare en pop-prinsesse kan ha. De er laget av Madeleine hos Neglakademiet. I tillegg hadde hun øredobber, ringer og armbånd fra kolleksjonen «Spear by Langgaard».

Hva er planene fremover?

Vi har mange antrekk på lur til de kommende lørdagene. Neste uke er det 70-tallet, og den tidsepoken elsker jeg. Det er bare å følge med på skjermen så skal vi holde dere oppdatert her inne på Dailystory.

 

// Innlegget er merket med reklame pga at jeg er sponset med produkter av Glo Skin Beauty til min sminkekoffert.

Tilbake