Back to the 90s and 80s with queen B.

Back to the 90s and 80s with queen B.

Who’s That GiRL?? #NoFilter

Det er så artig å stæsje Bertine før programmet «Århundrets Stemme» på TV2 på lørdagene. Når deltagerene synger låter fra de forskjellige tiår, følger jeg og Line Langmo det aktuelle ti-året når vi skal finne inspirasjon til Bertines sminke, hår-schvong og klestyling.  Sist lørdag var det 80-tallet artistene skulle gjenskape og til Bertines styling fant vi mye inspo i en av hennes favorittartister, nemlig Madonna. For to uker siden var det 90-tallet.

Run the Buffaloes, Line!

Dette var det tiåret jeg datt skikkelig langt ned i sminkeskuffene til mamma, storesøster og tante Kari-Ann.

Sminkekarrieren min startet egentlig i 1984 da jeg malte to store kryss over øynene med korrekturlakk, men sånn på ordentlig var det nok mer 1991-1992. Vi snakker blå mascara (arvegods), lugg frotért med runde, kjappe bevegelser med håndbaken så den sto rett opp som et tynt stålull-slør. Kreasjonen ble så forseglet med L’Oreal StudioLine hårspray. (Den varianten som sprayet rett oppover fra flasken.) Jeg fikk den til jul. O’ jul med din hårspray-glede!

Etterhvert kom kajalen. Mye kajal. Kun på våtkanten. Så kom den sorte Max Factor mascaraen. Fem lag. Kun oppe. Emoen kom snikende med håret i midtskill og Casting’s blåsorte hårfarge. Huden var lys og helsparkla med Kanebos Compactpowder. Leppene ble tegnet opp med en dyp, rødbrun Kanebo lipliner, med concealer i midten. Med et intenst blikk, smale lepper, lys hud og tynne, buede bryn, ikledd Levi’s 555 og magetopp med snøring, råna vi rundt på Eid.
Det dundra i bassen fra «Fina» til «Promenaden». Etterpå shuffla vi på «Fårikål-hålet» (Fritidssklubben) til Cotton Eye Joe, the Scatman og The Prodigys Out Of Space, klina til Killing Me Softly og slo opp til Bon Jovi’s Always.

Det var mange artige minner som dukket opp da vi skulle se etter inspirasjon til 90-talls stylingen. Jeg trengte ikke lete på nettet. Det er jo ikke såååå lenge siden.

Men jeg har stor kjærlighet til 80-tallet også. Jeg kom på 2.plass i Make-Up NM i 2000ogettellerannet med temaet «Nostalgi», som jeg tolket til 80-tallet, for så å vinne året etter da temaet faktisk var «80-tallet».

Mi vakre kusine Trine rocka 80s looken. Håret fiksa Evelyn Solheim, så klart. Den sinnsyke, blå toppen fant jeg på Kostymelageret på Jar. Jeg elsker det stedet.

På 80-talls Bertine forrige lørdag brukte jeg hennes egen leppefavoritt: Suede Matte Crayon i fargen Bombshell fra Glo Skin Beauty. Den er helt rå!

«Suede Matte Crayon kommer i kraftige farger, som gir et intenst resultat med en fløyelsmyk finish. De er beriket med antioksidantene vitamin C og E, samt fuktighetsgivende mangoolje og sheasmør for nærende beskyttelse. Et snev av peppermynte gir en frisk duft og en kjølig følelse, før varmen fra leppene gjør at produktet tørker til en matt finish.

Suede Matte Crayon er tilgjengelig i 7 farger, fra nøytrale nudes til dypere bærtoner. Blyantspisser som hører til er også tilgjengelig.» Tekst fra Glo Skin Beauty 

Imorgen blir det 50’s Rock’n’Roll, Baby!

Tell me ’bout it…stud.

 

Til Glo Skin Beauty fans:

Cosmedic, som har agenturet på Glo Skin Beauty i Norge, har hele sortimentet tilgjengelig på www.glonorway.no. Jeg har ordnet en rabattkode til dere! Kodeord AGSTAR legges inn i handlekurven på www.glonorway.no og gir 25 % rabatt på hele sortimentet.

 

\\ Innlegget er markert med reklame fordi jeg er sponset med produkter fra Glo Skin Beauty til min sminkekoffert.

Tilbake