Bløme

Bløme

Bløme

Jeg fikk meg en liten hageflekk i 2011, og sjekket meg inn i «AGs Hage» på Facebook for å spre min glede over denne grønne flekken. Jeg dilla og dulla, oppdaget stadig nye vekster gjennom de ulike sesongene, og kosa meg maks i hagen. Der koblet jeg helt av. Det var slik jeg fant navnet til mitt første AS, AGs Hage.

En fornøyd AG i sin Hage 🌺

Jeg er vel over snittet glad i det grønne, og tror selv jeg har grønne fingre. Men når Kirsten kommer innom Vaar for å stelle plantene hennes som selges der, skjønner jeg at jeg bare kan en ekstremt liten brøkdel av det hun kan. Jeg elsker når hun deler sin kunnskap, hun kan så mye, og forklarer det så enkelt. Planter er en kunst. Sist hun var innom hadde hun med seg noe artig, nemlig larvebæsj:

-Gjesteinnlegg av blomsterdekoratør Kirsten Westergaard-

Kirsten i aksjon. Foto: Synne Dahl.

Alle drømmer om flotte frodige planter, men uten tilføring av ekstra næring over tid uteblir som regel den frodige veksten.

Bløme er et nytt produkt utviklet av et lite grunderfirma på Voss. De fikk prisen for «Årets produkt» på Hagemessen 2019 på Lillestrøm og jeg falt umiddelbart pladask for det rare, lille firmaet. Det er like genialt som det er merkelig. De selger nemlig larvebæsj i pose!

Som mange vet er plantemateriale som har gått igjennom et tarmsystem super gjødsel for planter. Her har det bare vært gjennom et bittelite et. I tillegg til å være næringsrikt, gir larvegjødsel en boost til plantens immunforsvar ved at planten tror den er under innsektsangrep og blir derfor mer herdig mot sykdommer.

Det er veldig lett å bruke. Strø på en spiseskje i hver plante en gang i mnd, eller bland det inn i jorda når du potter om planten din. Gjødselet er helt tørt, og lukter ikke. Og én fin ting til ved å bruke Bløme er du støtter en lokal liten grunderbedrift i samme slengen.

Utover Bløme lager firmaet larver til matprodukter ( https://www.larveriet.no) og Bløme er en måte å få god utnyttelse av hele produksjonskjeden ved å utnytte avfallstoffene fra matproduksjonen.

Enkelt og genialt !

Du kan få tak Bløme via mitt studio på Hellviktangen, Nesodden og i sjappa til AG, VAAR, på Alexander Kiellandsplass i Oslo.

Bildet er fra Kirstens studio på Helleviktangen, Nesodden.

Utover Bløme kan jeg anbefale Biobac. Det er en flytende, økologisk næringsgjødsel.

Lykke til !🌱

Hilsen Blomsterdekoratør Kirsten Westergaard

Om Kirsten:

Kirsten er utdannet blomsterdekoratør og har egen forretning med spesialisering på blomster til bryllup og planter til restauranter, barer og private hjem.

Hun holder også kurs i blomsterdekorering og har abonnementet «Fredagsblomster» hvor du får blomster levert på døra før helgen. Kirsten har bodd tre år i København og jobbet som assistent for en av de største skandinaviske blomsterdesignerene, Annette von Einem. Hun har konkurrert i Norge og Danmark og vært med på internasjonale mesterskap i Japan og Singapore sammen med Annette. Dette har gitt henne flere mesterskapstitler.

På plantesiden har hun levert planter til blant annet Ingensteds og Torggata Botaniske og har et eget plantestudio på Hellviktangen på Nesodden. Og nå også til AG og Co sin nye sjappe Vaar på Alexander Kiellands Plass.

Kirsten er godt representert på Vaar på Alexander Kiellands Plass
Fra Vaar på Alexander Kiellands Plass der Kirsten også selger sine planter.

Med bryllup har hun hatt en dobling i antall leveringer hvert år siden hun startet opp for tre år siden. I 2018 leverte hun blomster til over 40 bryllup! På privaten er Kirsten gift med jobben og har en husky til partner. Ingen barn, men har to bengalske katter og to akvarium på til sammen 450 liter.

Trenger du blomster, så vet du iallfall hvem du skal ringe til!

God gjødsling!

-AG-

Tilbake