Blow Trondheim

Blow Trondheim

Etter folkehøgskolen og makeup-skolen i 2001, bestemte jeg meg for å bygge på med en frisørutdanning. Som makeup-artist stiller man litt sterkere når man kan hår i tillegg. Jeg hadde klippet i mange år allerede, min fetter Martin sverger fortsatt til skolesaks-klippen, som på badet i 1992. Mine sminkeferdigheter FØR makeup-skolen derimot:

Her er jeg i rollen som «badguy» i musikalen Romeo og Julie, som ble satt opp på Folkehøgskolen. Vi var i overtall som jenter, så vi ble «badgirls» istede. Oioioi. Sjekk sminkekost/svamp forklaring i bakgrunnen og den fantastiske aluminiums armpynten. Ble du inspirert, Line?

Jannicke, en av mine beste venninner som jeg faktisk møtte på Follo Folkehøgskole, jobbet på Din Sko i Nordre Gate i Trondheim da jeg skulle på utplassering i salong under skoletiden. «Du ska itj kom te mæ å bo? Så kainj du jobb på Nikkita rætt over vejen for mæ, så kan vi lønsje?»

Den ene læreren min på Oslo Frisørskole, som selv var trønder, fnyste da hun hørte at jeg hadde fått utplasseringsplass på Nikita i Trondheim en uke. «Nikkita?» «Fnys».

Vel, Kenneth, jeg er ihvertfall veldig glad for at jeg dro til Trondheim. For da fikk jeg møte deg. En STOR inspirasjon! Mitt mål i Nikitasystemet ble å nå helt opp til dere AD-gutta: Kenneth og Gary. Og jaggu fikk jeg lov til å bli med helt til topps, med sminkebagen min på slep, før jeg i det hele tatt hadde tatt svennebrevet. Plutselig ble det en styrke å kunne makeup når man var frisør.

Kenneth, hvor mange ganger har du blitt kåret til Året Frisør, egentlig? Mista tellinga selv, eller?

«Skal vi se, 13 priser i Årets Frisør (historisk!) og 5 NM-gull i konkurransefrisering.»

 Jeg bøyer meg i støvet, Kenneth!

Kenneth Solbakken i kjent positur med en av sine ørtåførti velfortjente priser!

Kenneth jobber nå med TV og magasiner, og holder foredrag og hårshow. Nylig jobbet han med New York Fashion Week. Han har også stylet mange show under Paris Fashion Week, og håper på å snart få gjøre Tokyo og Moskva Fashion Week også. Kenneth har et mål om å få style for Victoria Secret, og kjenner jeg ham rett, kommer nok dette ønsket også til å gå i oppfyllelse.

Og som om ikke det var nok, så eier og driver han også Blow Hairdressing, ett av Norges fineste frisørkonsept gjennom 11 år.

Hvordan begynte dette Blow-eventyret for deg, Kenneth?

– Det hele startet med å få lov til å jobbe med dedikerte mennesker, som jeg selv kunne håndplukke. Blow holder idag show og foredrag for alle de store frisørmerkevarene. Jeg jobber stadig for at Blow skal bli enda større, og kanskje én dag blir det en ny «brand opening» med noe helt nytt og spennende.

– Jeg har vært så heldig å få jobbe og møte så utrolig mange dyktige og spennende personer underveis. Mange som liker å pushe det kunstneriske litt lengre. En av disse er mine gode venn og fotograf Stian Foss, som jeg nå har vært så heldig å jobbe sammen med snart i 15 år. Stian er en fantastisk mann og fotograf, som fortjener all den ære og berømmelse han kan få. Han har jobbet med alle de store. Han har vært med på å gjøre meg til en bedre frisør og fagperson.

Stian Foss, bak et kamera, som vanlig.

– Som sagt så er ferden videre både åpen og spennende. Jeg vil definitivt fotsette å jobbe mer internasjonalt og da innen fashion.

Bildene her er en av Kenneths egne favoritt bidrag til den årlige Årets Frisør konkurransen. Foto: Stian Foss
 

I 2007 var jeg med Kenneth til Pammukale. Vi tok noen kule bilder (noen av dem er vist ovenfor) i fantastiske omgivelser. Stian var fotograf, Kenneth fiksa hår, selveste Alexandra Ørbeck Nilssen var modell, Anja Stang var stylist og min gode venninne Lina Winge var med som fotograf/assistent. Disse bildene er like aktuelle i dag, 11 år senere. Klassiske og edgy på en myk måte.

I mars i år ble jeg med Tone til Trondheim da hun skulle opptre på P4s Vinterlyd sammen med bl.a Nico og Vinz, MADCON, Chris Holsten, CLMD og  Donkeyboy.
Alle ble hentet på flyplassen i en karaoketaxi, og med Chris (som har bursdag idag!) i passasjersetet var vi garantert underholdning i en time inn til Trondheim sentrum.

 

De har også Glo på Blow! Åh.. det rima.

Vi stakk bort på Blow Hairdressing i Nordre Gate, salongen til min gode venn Kenneth, der jeg sminket Tone. Blows egen Katinka flettet noen kule fletter på Tone.

Flettemester Katinka på Blow!
 Spent på å se hva kunstneren Kenneth finner på fremover!

 

Så kjekt å være i salongen og se Kenneth igjen. Tusen takk for oss!
Tilbake