«dAGens favoritter»

«dAGens favoritter»

Det er mange av oss som er opptatt av hår, og derfor har Dailystory gitt AG en liten hjemmelekse i disse karantene-tider. Kan du dele noen hårfavoritter med oss? Det er mange der hjemme som faktisk nå har tid til å ta litt ekstra vare på seg selv.

Siden du, AG, er over snittet opptatt av hår, kanskje «dAGens favoritter» kan være dine, gjerne personlige, må-ha hårprodukter og hvorfor? Vi vil ha 4 produkter fra 4 forskjellige merker. Køyr!

Takk! Noen år siden jeg har fått lekse, gitt.

Her sitter jeg og gjør leksa..på kontoret mitt, AGs Hage på Alexander Kiellandsplass

Nå har jeg slettet Facebook-appen, scrolla meg i hjel på Instagram, begynt å sende snap av maten min til folk og laget treningstudio på rommet til min eldste bonuskid. På tide å sette seg ned og styre med Dailystory nå. Jeg er treg på den bloggingen så en slik lekse var motiverende. Anyways. Her kommer mine 4 favoritt hårprodukter fra 4 forskjellige merker.

// «dAGens favoritter» inneholder sponsa produkter, innlegget merkes derfor med Reklame. 

Gjennom mine år som frisør har jeg jobbet mange steder med ulike merker. På reisen har jeg plukket med meg favoritter fra de forskjellige merkene. Personlig trives jeg med langt hår. Jeg oppdaget ganske fort at mitt hår ikke er særlig glad i farging og varmeverktøy. Håret ble aldri langt, hodebunnen ble koko, jeg ble avhengig av mye produkter, og igjen, glattetang og føning. En evig runddans. Hva ville jeg mest? Jo, ha langt hår. Da måtte jeg kutte ut alt dette nevnt, og begynne der håret vokser, nemlig hodebunn. Der kom Wellas System Professionals inn, gode gamle SP.

Favoritt 1.

En sunn og balansert hodebunn er en fin start og grobunn for et langt, så fyldig hår som mulig. Jeg er ikke velsigna med et tjukt hår fra naturens side, derfor jeg liker å gi hodebunnen ekstra næring og stimuli. Får ikke tjukkere hår med åra heller, så jeg ser på det som en miks mellom smøring, gjødsel og rynkekrem for hodebunnen og håret.

SP Balancing Scalp Treatment (hodebunnskur), Balancing Scalp Serum og Alpha Energy (smøring, gjødsel og rynkekrem for hodebunnog hår). SP Volumize Shampoo havner også innafor mine 4 favoritter fra Wella.

Jeg jobber med Wella under Trend Vision og syns det er kjekt å komme dit, møte gamle kjente fjes og rappe med meg mine favoritter. Noen fordeler må man vel ha?

Videre over til selve håret. Styrke og glans. Min «mission» og «oppskrift» smitter gjerne over på kunder som også ønsker langt, sunt hår, men aldri kommer dit. Det er mange som har samme problem, at håret blir slitt, selv uten farging. Det er så mange ting som kan forårsake slitasjen. F.eks noen frotterer håret med håndkle etter vask, not good. Kjipe strikker. Føning. Dårlige produkter. Her kan jeg holde på en stund.

Her kommer L`Oréal sitt merke Shu Uemura inn.

Favoritt 2.

Shu Uemura, Essence Absolue. Det er kamelliaolje. Lukter himmelsk. En dråpe i lengdene før du legger deg. Magisk. Den må brukes over tid og jevnlig. Litt som ansiktskrem. Hver dag. Men husk, bruk veldig lite. Fordel spesielt i lengder og i områder med svakere hår. Hår fra hårfestet rundt hele hodet, og håret som kommer ut fra virvelen vi alle har, ca midt bakpå hodet.

Videre 3 produkter. Jeg krysser av på Shu Uemura sine kurer, spesielt Silk Bloom og Moisture Velvet. Fin, fin for sarte, tørre lengder. En siste favoritt fra Shu Uemura er føngeleèn, Fiber Lift. Muttern elsker den.

 

Da var hodebunn og lengder trygge.

Favoritt 3.

Henrikke, min EOA, har prøvd å konventere meg til frisørmerket Kevin Murphy. Dama kom med store flasker Maxi.Wash Shampoo og Angel.Rinse (balsam), en volumspray Antigravity og en slags skum. Gikk tom for Wella Volumize Shampoo en dag, og måtte ty til en ny religion, Kevin Murphy. Jeg fikk dilla både på shampoen og på balsamen. Rensende shampo (fet hodebunn og fet hud, jepp!) og en lett pleiende balsam, som ikke tynger, fremhever bølgene mine og gjør håret mykt etter en ganske rensende og strippende shampo. Balsamen Angel.Rinse lukter skikkelig kake, eller en eller annen smågodt.

Jeg har ringt Henrikke og gitt henne en hjemmelekse, «Henrikkes favoritter» med tema Kevin Murphy. Kommer snart på Dailystory.

Det er stort sett det jeg bruker på meg selv. Shampo, balsam, hodebunnskur, og gjødselmix i hodebunn. Jeg sover nå med en (lang) flette, for å unngå slitasje når jeg sover. Gudene må vite hva jeg holder på med når jeg sover. Vi snakker episke sovesveiser.

Jeg føner når jeg må pga været, men unngår det så godt jeg kan. Krøllene, bølgene og strukturen jeg har lært å like kommer best frem ved lufttørking, minst mulig stæsj og i fuktige forhold som i Thailand.

Sukk, både jeg og håret savner luften på Koh Tao..

To merker til.. Da må jeg ned i stylingkofferten.

Favoritt 4.

Nå har jeg jobba to steder der det brukes Oribe. Alle snakker om Oribe. Alle elsker lukten av Oribe. Det ser bra ut, det er konsentrerte produkter og godt innhold. We like. Bruker mest Oribe selv når jeg styler hår på set. Da er disse ofte brukt: Foundation Mist, Maximista, Freestyler og Supershine Light. Henrikke har skrevet sine Oriber favoritter tidligere, les mer om de her!

Bonus! Favoritt 5.

Kerastase har også følgt meg i alle år. Faktisk helt siden jeg var lærlig på Nikita Karl Johan i 2001. Om jeg kun får ta med meg 4 Kèrastaseprodukter på en øde øy, må det bli Spray à portè, min favoritt saltvannspray, Resistance Ciment Thermique, en varmebeskyttende leave-in kur, Masque Force Architecte, en styrkende og reparende hårkur, Lait Vital, en beskyttende og pleiende balsam.

Ikke at man trenger noe av det på en øde øy. Spørst hvem man får ha med seg.

Får jeg alt rett på denne leksa eller??

Ja, AG, du fikk mye rett på leksa. Litt usikker på skrivefeil, det er kanskje dialekt? Kanskje du kan se på skrivefeilene og jobbe med de til neste lekse: «dAGens favoritter» tema «make-up». 

Tilbake