GJØR BRUDESMINKEN SELV!

GJØR BRUDESMINKEN SELV!

For noen uker siden fikk jeg spørsmål fra en sommerbrud om tips til hvordan hun kunne legge brudesminken selv ettersom hun skal gifte seg på et sted uten frisørsalong og makeupartist. Det ville jeg jo gjerne hjelpe med.

Det er mange elementer å ta hensyn til men, det aller viktigste er å tenke på at du ikke prøver et helt nytt produkt selve bryllupsdagen. Du vet ikke hvordan produktene oppfører seg på huden din, og i tilfelle du skulle reagere på en av ingrediensene eller hvordan det oppfører seg på huden din enn du trodde.

Jeg skal ta for meg 3 hovedpunkter for sminken til den store dagen: Prep/holdbarhet, fargevalg og touch up.

Anbefalt produktliste finner du nederst i innlegget.

1. Prep

Mange makeupartister og frisører vil si at dette er det viktigste steget. Jeg er helt enig! Når jeg snakker om prep så mener jeg følgende:

 Nyrenset hud med serum, fuktighetskrem og øyekrem (bruk gjerne en exfoliant eller skrubb dagen før)
 Rene makeup-børster
 Primer (gjerne en med SPF, min favoritt er Tinted Primer SPF 30 fra Glo).

2. Fargevalg

Mange lurer på hvilke farger de kler best, dette er selvfølgelig et viktig poeng, men enda viktigere er hva du trives med.

Den tradisjonelle og klassiske brudesminken er generelt sett veldig naturlig. Duse bruntoner på øynene med et hint av metallisk på selve øyelokket, fresh hud med glød og litt blush, nøytrale lepper med et hint av rosa og litt punktvipper for å ramme inn øynene ytterligere. Samtidig, dersom du til fest bruker rød leppestift og trives med det, er det ingenting i veien for at du også kan bruke dette til brudekjolen. Det er du som bestemmer, det er din dag!

Hvis man ser på Ittens fargesirkel kan man enkelt se hvilke farger som fremhever hverandre, ved å se på motsatt side av sirkelen. For eksempel, grønne øyne fremheves best av toner med rødt i – for eksempel plomme- og burgunder-nyanser. Skal du derimot dekke over rødt i huden, eller rødlighet, er det teoretisk sett grønt som gjelder, men sjelden er det så rødt i huden at ikke gult/gyldent holder.

Ittens fargesirkel. Originally by MalteAhrens at de.wikipedia. Vectorization by User:SidShakal

3. Touch up

I løpet av dagen kan du ha behov for touch-up, unngå å bruke Pressed Base eller annen pudderfoundation til dette. Det kan lett bli kakete, med tanke på at du faktisk påfører mer foundation, når du i utgangspunktet trenger å matte ned. Her anbefaler jeg Perfecting Powder fra Glo, et leirebasert transparent pudder. Legg et tynt lag av dette på morgenen også, etter foundation. Da holder alt seg mye bedre!

For deg med litt tørrere hud er en fuktighetsspray grei å ha med seg hele dagen, Hydration Mist tilfører fuktighet og frisker opp makeupen.

Dersom du har valgt en nøytral makeup og ønsker litt mer til selve festen på kvelden kan du for eksempel legge en leppestift med mer farge. Dette er et effektivt triks som er lett å få til på kort tid.

Her er en video fra Glo Skin Beauty som viser en nydelig og fresh brudemakeup, med både en nøytral leppestift og en mer fargesterk:

Anbefalt produktliste for deg som skal gjøre brudesminken selv:

Huden:
 Refresh Facial Polish (ansiktsskrubb, hvis du har sensitiv hud kan du bruke Gentle Enzyme Exfoliant)
 Tinted Primer SPF 30
 Pressed Base Foundation (for eksempel starterkitet Meet Your Match)
 Hydration Mist
 Under Eye Concealer
 Perfecting Powder (fins i Meet Your Match)
 Contour Kit (dette kan også brukes som solpudder og øyenskygge. Gir mulighet for å highlighte kinnbenene og gi dybde til ansiktet med de mørkere kontur-fargene)
 Blush (hvis du har veldig lys hud, velg gjerne flowerchild, har du medium hud kan du gå for favoritten papaya, har du dyp hud anbefaler jeg Cream Blush i fargen guava eller firstlove)
– Børster til hudsminken: Pro Kabuki til foundation (eller Flat-top Kabuki som også følger med i mini-versjon i Meet Your Match), Dual Foundation/Camouflage til primer og concealer, Contour/Highlight til contour kit og Tapered Setting Powder til blush og bronzing.

Øyne og bryn:
 Shadow Primer (gjør at øyenskyggen sitter hele dagen og at pigmentet gjengis godt)
– Øyenskygge-palett: elemental inneholder alle farger du trenger, til hverdags og til fest. Ønsker du en mindre palett, med nøytrale toner er bon voyage helt super.
– Øyenskygge-børster: Eye Base til øyelokket, Crease Shader til globallinjen, Detail Shader til under øynene + som dus eyeliner og Dual Fiber Eye til å blende øyenskyggen i globallinjen.
– En eyeliner er grei å ha, velg for eksempel Precision Eye Pencil dark brown for en soft look og black for en mer definert eyeliner.
– Brynene kan defineres med favoritten Precise Micro Browliner – har du lyst hår og lyse bryn kan du gå for fargen ash eller light brown, er du mørkere i håret/bryna er raven den jeg stort sett bruker. Gre over med Brow Gel for fyldigere bryn som holder enda lenger.

Leppene:
– Av de klassiske røde tonene er bullseye og uptown favoritter fra Glo. For en dusere og mer «my lips but better»-farge er rose petal og parasol nydelige nyanser.

Til Glo Skin Beauty fans:

Cosmedic, som har agenturet på Glo Skin Beauty (tidligere glo minerals) i Norge, har hele sortimentet tilgjengelig på www.glonorway.no. Jeg har ordnet en rabattkode til dere! Kodeord AGSTAR legges inn i handlekurven på www.glonorway.no og gir 25 % rabatt på hele sortimentet.

Tilbake