Gründerdrømmen som ble til virkelighet.

Gründerdrømmen som ble til virkelighet.

I 1990 kjørte Christine Midtgaard Gaustad og hennes familie forbi eplegården på Stårheim og lot seg friste. «Eple og pære til sals», sto det på skiltet ved veien opp til gårdstunet. Den da 9 år gamle jenta fant kjapt tonen med yngste jenta som bodde på gården. Hun viste stolt frem den store eplehagen, de klatret sammen i trærne og spiste så mye epler at de fablet om at greina de satt på snart ville knekke av. 25 år senere fikk gårdsjenta æren av å være Christines forlover. Det forklarer vennskapet som utviklet seg etter en eplehandel.

Nå har gårdsjenta bodd i Oslo i 20 år. Hun er medeier i en salong på Alexander Kiellands Plass, jobber som freelance sminkør og globetrotter rundt med sin Frode. Christine, ett av de heftigste arbeidsjerna i Norges land, har blitt 3-barnsmor og startet C Dansestudio med hele 5 avdelinger, en turnskole, óg en nettbutikk!

Christine har alltid vært et forbilde for denne gårdsjenta, både som barn og nå som voksen. Nå som eplene har blitt bytta ut med sminke, hårstyling og en spalteplass her på Dailystory, hadde hun et ønske om benytte anledningen til å skryte av sin venninne, og fortelle dere lesere mer om Christine. Kanskje sitter akkurat du med en gründerdrøm? En dansedrøm? Kanskje hun kan inspirere deg også?

Btw, gratulerer med dagen Christine! ❤ 28/01

Back in 2000..

Christine Midtgaard Gaustad

Hun drømte som liten om å starte sin egen danseskole. Nå lever Christine Midtgaard Gaustad (39) dansedrømmen i to byer.

Fortell oss litt om idéen og bedriften.

Jeg har alltid elsket å danse og turne, og drømmen om å starte min egen danseskole har jeg hatt omtrent hele livet. Turn og dans har gitt meg så stor glede, og jeg ønsker at andre skal få oppleve den samme gleden også.

Da jeg kom inn på Bårdar Akademiet i Oslo i 2001 skjønte jeg at drømmen om egen danseskole kunne bli virkelig.

Etter tre år på danselinjen på Bårdar dro jeg hjem igjen til Sogn og Fjordane for å prøve å oppfylle dansedrømmen. I 2004, 23 år gammel, startet jeg min første danseskole, C Dansestudio i hjembyen min, Måløy.

Fra første dag har målet mitt vært at danseskolen skal bli en reise for barn, ungdom og voksne. Jeg vil skape danseglede gjennom fysisk mestring.

De første årene var veldig spennende. Jeg så tidlig at dansing var svært populært og at det var et stort marked for dans, men det krevde mye av meg. I begynnelsen var jeg den eneste danselæreren og hadde 16 klasser på fire dager hver uke.

Åtte år etter at jeg hadde min første time på C Dansestudio i Måløy, flyttet jeg fra hjembyen min. Avdelingen i Måløy ble avviklet i 2012, og jeg valgte å satse på nytt i byen mellom de syv fjell. De neste fire årene utvidet jeg danseskolen med tre nye avdelinger.

På danseskolen med 800 dansere, kan elevene mine lære seg barnedans, barneballett, jazzdans, Ministreet/streetdance, showdans, hip hop, Minibreak/breakdance, commercial hip hop og heels. I tillegg kan vi undervise i brudevals og utdrikkingslag, og ha dans på skoler/Sfo.

Vi har selvfølgelig også danseshow! Til både jul og sommer kommer familie og bekjente for å se sine barn opptre, med lys og kostyme på en stor scene. Hvert år er det ny dans og nytt tema som de jobber med gjennom året.

Turn står også mitt hjerte nært. Jeg har derfor også startet et eget turnstudio i Fyllingsdalen i Bergen. Her kan barn fra 1. klasse og oppover lære seg det grunnleggende innen turn i løpet av et 17 ukers grunnkurs.

I tillegg til å drive C Dansestudio og C Turnstudio i Bergen og Måløy har jeg startet Gymkids sammen med en venninne. Det er et selskap som driver med salg av turnklær til både trening og konkurranse. Gymkids er distributør av det spanske merket Gimar som er kjent for å lage unike drakter av høy kvalitet.

Hvor er dere lokalisert?

Nå er C Dansestudio lokalisert i Fyllingsdalen, på Sotra, Askøy og i Loddefjord. Jeg startet også opp danseskolen i Måløy dette året. C Turnstudio er lokalisert i Fyllingsdalen.

Hva betyr danseskolen for deg? 

Den betyr alt. Det er min første «baby». Jeg har bygget opp skolen selv og er veldig stolt over det jeg har oppnådd så langt. Det er helt fantastisk å se tilbake på utviklingen. På 7 år har det gått fra å være kun meg og én assistent, til å bli 18 danseinstruktører, 6 turninstruktører og 12 assistenter, fordelt på 800 elever.

Jeg har lært så utrolig mye i løpet av disse 15 årene, kanskje aller mest om meg selv og hvor mye jeg klarer og mestrer.

 

Hva ønsker du å oppnå i framtiden?

Jeg ønsker at flest mulig barn og voksne skal få oppleve danseglede og mestring, for det er så gøy å danse. I 2024 har vi 20-års jubileum. Da blir det stort show i selveste Grieghallen!

 

Tips til ferske gründere?

Start i det små og bygg legokloss etter legokloss oppå en annen. Vær nysgjerrig, og ikke vær redd for å spørre om tips eller råd fra andre.

Du lever bare én gang. Følg drømmene dine.

Åh, et siste spørsmål! Fortell oss, har ikke vi sett deg på TV ved noen anledninger?

Haha, det stemmer det! Hvem har sladra om det? AG?? Vel, jeg har utfordra meg selv flere ganger, bl.a ved å melde meg på Top Model i 2005 og Dansefeber i 2006. Det var noen utrolig artige og lærerike opplevelser!

Christine er utdannet ved Bårdar Akademiet i Oslo, hvor hun tok bachelor i dans med hovedfagene klassisk ballett, moderne og jazzdans.

Hun har drevet egen dansegruppe og vært danser i oppsetninger som «Cats» i Oslo spektrum, «Draumen om Narnia» på Det Norske Teater, samt «Eugene Onegin» og «Hertuginnen av Chicago» ved Opera Nordfjord. Christine har også koreografert ved Opera Nordfjord og til en rekke festivaler, revyer, moteshow og danseshow rundt om i Norge.

Hun startet C dansestudio i Måløy høsten 2004 og drev der i 8 år før hun flyttet til Fyllingsdalen og startet C Dansestudio Fyllingsdalen, hun driver nå 4 avdelinger i Bergen og omegn, Fyllingsdalen, Sotra, Askøy og Loddefjord. Og har startet opp igjen avdelingen i Måløy.

Christine underviser jenter og gutter i alle aldre og i de fleste dansestiler, og har lang og bred erfaring.

Tilbake