Hard vinter

Hard vinter

Det har vært en ekstra hard vinter denne gangen. Ikke bare fordi det har vært to meter snø i hagen som har sørga for råtne rosebusker og trær. Ikke bare på grunn av bobsled-banen i gata som ufrivillig ga bilens understell en dyptgående peeling. I slutten av januar klarte jeg nemlig også å ta det sjukeste sidesteget jeg så langt har tatt. Ankelen var i ett sekund i fullstendig 45 graders vinkel, og all min vekt var like lenge kun på talus-beinet. Så da var det bare å komme seg på legevakta for å ta bilder og hente ut krykker.

Taxisjåføren fra Oslo Taxi måtte komme helt til døra for å hjelpe meg til bilen. Det endte med at han bar meg på ryggen(!). Gjennom to meter snø, over bobsled-banen, i sine sorte glatte pensko. For et syn! For en service!

Ankelen min fikk ikke plass i verken skistøvler eller vintersko denne vinteren. Fjorsommerens Adidas Originals Superstar ble helårs, med mormors heimestrikka tjukkesokker, med innlagte ullsåler  og brodder.

Four-stripes adidas Original Superstar

Legevakta fant ikke noe spennende. Min radiograf-onkel heime på Nordfjordeid derimot, slektas familiefotograf, fant «eit brot i oklekulen». Naprapat-Are fant i tillegg en forskyvelse av talus-beinet. Jeg rødma da jeg tok av meg ulla for Naprapat-Are. Jeg la plutselig merke til mine kjipe, tørre, bleike og forvridde vinterføtter. Og dét enda jeg hadde peelet mine hæler i sanden på Sai Daeng Beach bare noen måneder før.

Tidligere har jeg fått anbefalt «Heel and Elbow Dry Skin Repair» fra Exuviance av en kunde. Hennes mann hadde brukt kremen regelmessig hver kveld før han la seg. Han gikk fra å ha sprukne og såre hæler, til å få babyhæler.

Da jeg spurte Presskontaktarna om denne, viste de meg «Retexturing Treatment» fra Exuviance. Det er en ny og lignende krem som kan brukes på et enda større område. «Retexturing Treatment: Banishing dry, flaky rough skin on arms and legs». Akkurat det mine vinterhæler trengte.

For å være litt hyggelig mot Naprapat-Are og i tillegg tenke fremover mot disse sandaltider, satte jeg i gang. Kremen ble flittig brukt på føttene hver kveld. De har nå blitt HELT bra. Babyhæler, check! Det hjalp sikkert også at ulla fikk en pause, at ankelsokkene er på og sola står lengre på himmelen.

Bildet er fra Exuviance.no

Kremen er som en skrubb i seg selv. Den exfolierer huden litt og litt hver dag. Jeg tenker å bruke den sjeldnere fremover på sommeren, bare av og til for å vedlikeholde. For så å heller bruke den oftere på vinteren igjen. Den er også kjempefin til leggene og utsiden av overarm for å få en jevn og myk hud.

Det blir ingen «før og etter» bilder av mine hæler. Det finnes folk med fotfetisj og fotforakt. Så av hensyn til allmenheten lar vi det være med tips og gode ord om dette enestående produktet.

Informasjon om produktet fra Exuviance selv:

«Retexturing Treatment,
Glycolic Acid/PHA Formula,
Banishes dry flaky rough skin on arms and legs.
Restores smooth, radiant skin.
Exfoliates and lightly hydrates.

Resurface dull, rough skin and restore silky softness to arms and legs with potent treatment. The exfoliating lotion increases cell turnover, banishing dry, flaky skin and revealing a new, smooth, radiant texture. The Glycolic Acid formula lightly hydrates, and with consistent use, provides anti-aging benefits, smoothing fine textural lines and restoring healthy elasticity and suppleness . Plus our PHA/Bionic Blend, Vitamin E and Shea Butter helps moisturize  and strengthen the skin barrier for greater protection. Reveal glowing. smooth skin without dryness and flakes.

Directions: Ideal for daily use on arms and legs. Avoid using immediately after shaving. Appropriate for Keratotis Pilaris (nuppete hud). Use sunscreen daily.»

\\ Jeg fikk teste produktet gratis fra pressebyrået til Exuviance, derfor er innlegget merket med Reklame.

Tilbake