Hårstylistens backstage tips!

Hårstylistens backstage tips!

I den andre «dAGens favoritter» har AG utfordret sin EOA Henrikke Rosland til å skrive om sine favorittprodukter i et spesifikt merke. Hun har valgt å skrive sammen med Alexander Woll, brand director og fagansvarlig i Kevin Murphy Norge. Er det èn som sverger til disse produktene, er det han.

 

Los Bandidos Henrikke og AG

Stylingkofferten min er full av Kevin Murphy produkter. Jeg elsker å jobbe med de og har samarbeidet med de i flere år. Da AG spurte om jeg ville skrive et gjesteinnlegg i «dAGens favoritter»   kontaktet jeg guruen selv, Alexander. Han har lært meg så utrolig mye, både om produktene og hårstyling. I mine øyne er han en av de flinkeste stylistene i bransjen. Ingen kan beskrive mine favoritter bedre en han, så derfor har jeg sendt ballen videre til Alexander.

Alexander i action

Først og fremst vil jeg takke for at dere spurte meg om å skrive sammen med dere! Vi er alle inne i en spesiell tid og kollegial raushet er viktigere enn noengang. Vi må dele så mye som mulig og forhåpentligvis vil vi, som industri, komme tilbake til jobbene våre bedre rustet, mer motivert og inspirert enn noen gang!

Her i mitt bidrag ønsker jeg å dele noen tips om hvordan man kan bruke KEVIN.MURPHY produktene på en litt annerledes måte. Dette er stalltips fra backstage verdenen som passer til daglig bruk, kombinert med noen viktige rutiner for at hår-hverdagen skal være så bra som den kan være.

ET HVERT FANTASTISK RESULTAT STARTER MED EN GOD PLAN:

KEVIN.MURPHY er hudpleie for håret ditt. Hvis du behandler håret på samme måte som du behandler huden, vil du kunne oppnå ekstreme resultater. La meg spørre deg, hvor ofte renser du huden din? Hver morgen og kveld sier du? Bra! Men hvor ofte renser du håret ditt? Husk at sjampo ikke er rens. Ja, det uttrykket du nå har, ser jeg ofte når jeg stiller disse spørsmålene.

Dette er generelle oppfatninger av rensesjampoer:

  • Den tørker ut håret mitt
  • Den sliter på fargen
  • Håret mitt blir så trått og fælt av rensesjampo

Disse opplevelsene kan jeg forstå.  Her kommer MAXI.WASH inn, en rensesjampo ulik de andre.

MAXI.WASH er ekstremt fargebevarende. Det er nemlig fruktsyrer som detokser håret for produktoppbygging, forurensning og unaturlige oljer. Helt uten å skade håret. Faktisk kan du se på MAXI som er eksfolierende sjampo som polerer håret ditt. Dette betyr høyere glans, bedre holdbarhet på farge og renhet.

Se på denne listen.

  • Håret mitt har blitt immun mot sjampoen min
  • Blondfargen min er fin og kald i starten men blir gylden etterhvert
  • Krøllene/bølgene/volumet mitt varer bare fra vorspielet til taxien
  • Jeg føler ikke at styling generelt virker så godt på håret mitt
  • Jeg er avhengig av tørrsjampo

Om du kjenner deg igjen i en eller flere av punktene så er MAXI.WASH et must for deg.

Det de aller fleste gjør i dag er nemlig å «putte make up utenpå make up» når det gjelder hår. For det beste resultatet er det utrolig viktig med et rent og jevnt underlag. Dette også når det gjelder hår!

MAXI.WASH bør brukes hver tredje vask. MAXI skal skumme masse. Hvis du ikke får mye skum betyr det at det fremdeles er mer «gammel morro» i håret og du må sjamponere en gang til. Håret skal nå føles trått/stramt eller hardt. Som huden etter en peeling. 

Så fort du påfører balsam vil håret få den deilige myke følelsen igjen. Balsam i KEVIN.MURPHY er for hår, det samme som fuktighetskrem er for hud. I KEVIN.MURPHY kan man også bruke maske istedet for balsam.  En maske jeg anbefaler spesielt ifht styling er:

ANGEL.MASQUE. Dette er en lett proteinkur som er designet for å aldri bli tung i håret. Spesielt alle med tynt hår føler at det klapper fort sammen om man kurer det. Vel, ikke med ANGEL.MASQUE. Den gir et perfekt underlag til enhver styling fordi den styrker håret innenfra uten for mye utvendig «smørning»

PRO TIP: Jeg bruker ofte en liten ert med ANGEL.MASQUE som styling fra midtlengde og ut i spissene. Den oppfører seg som en mascara som gir illusjon av fyldigere vipper.

Over til FRESH.HAIR

Tørrsjampo fjerner ca 30% av produkt, fukt og lukt i et hår. Det mange i dag gjør feil er at de ikke fjerner det tørrsjampoen henter til overflaten. De fleste sprayer i tørrsjampo og så grer eller masserer håret. Det mange da gjør er å hente ut 30% av «gammel morro» til overflaten uten å ta det bort. Dvs at neste gang du blir varm eller neste gang håret ditt er lenge i solen, så smelter du denne «skitten» tilbake i håret og man får en dårlig følelse på håret.

Etter man har brukt tørrsjampo, MÅ man bruke et tørt håndkle for å fjerne det man har hentet til overflaten.

PRO TIP: Er du en som ikke liker følelsen av produkt i håret ditt men som fremdeles ønsker volum og fylde? Bruk FRESH.HAIR i håndkletørt hår og føhn på den. Den skal gi deg alt du drømmer om:)

Hvor stor effekt du får, avhenger av hvor mye produkt du bruker.

DRY.CONDITIONER

Der vi før brukte hårspray for å låse en frisyre, ser vi nå at trendbildet endrer seg. Vi er ferdig med stivelse og ønsker uttrykk som ser kule ut, men som også er deilig å ta på.  Egentlig liker jeg ikke å snakke om trender fordi trender er visket ut. Jeg vil heller snakke om stil. Man har sin stil og eksperimenterer med den stilen i ulike retninger. Trend er kortvarig. Stil er identitet. Og det som er i høysete, og som kommer til å være, og bør være, i høysete lenge nå er KVALITET. Uansett hva du velger å gjøre med håret ditt så skal det se ut som om det er høy kvalitet på håret. DRY.CONDITIONER er en veldig tørr balsam spray som gir deg den silkemyke følelsen på håret uten å tynge. Den er også perfekt på statisk hår, frizz og flyaways. Brukes som finish.

TOUCHABLE

Ok, gutta. Det verste jeg ser er gutter og menn som ser ut som om de lukter dårlig fordi de har for mye voks i håret. Kjøre en slick look eller wet look er en ting, men for mye voks er noe helt annet. Det bare ser uhygienisk ut.

TOUCHABLE er en tørr voksspray som egentlig gir instant volum for langt hår. Flipp håret opp ned, spray rundt i håret og flipp tilbake.

PRO TIP: TOUCHABLE er en perfekt spray for alle gutter (og jenter) med lengde på 5 cm eller mer. Spray i håndkletørt hår og føhn håret tørt. Dette gir deg ufattelig bra kontroll, fylde og volum på håret. som om du har fått perfekt mengde voks på hvert eneste hårstrå. Og det beste? Det ser ikke ut osm om du har så mye produkt i håret!

HAIR.RESORT SPRAY

En saltvannsspray uten salt. Den gir deg alle benefits en saltvannspray vil gi deg men du slipper unna mattheten og tråheten.

PRO TIP: Om du ønsker den perfekte beach looken på håret: du vet når du har badet i havet i syden og håret holder på å tørke i solen, da er det en ti minutters periode der håret ser helt amazing ut. Rett før det tipper over i knusktørt. Ved å spraye en generøs mengde HAIR.RESORT SPRAY i tørt hår og føhner den inn så får du samme kule tekstur! + masse volum! Du kan bruke glattetang eller krølltang direkte på håret etterpå også om du vil skape krøll eller bølger!

BODYBUILDER

Et skum som gjør det motsatte av andre skum. Traadisjonelt hårskum samler håret for å skape volum. Dette medfører stivelse. BODYBUILDER skaper større avstand mellom hårstråene slik at hvert hårstrå blir som en magnet som ikke vil være med magneten ved siden av. Dette gir masse fylde som ser naturlig ut!

Spray direkte i håndkletørt hår og børst/kam igjennom. Eller, spray skummet på børsten din og fordel produktet slik. Men aldri med hendene. Da kan du risikere å smelte produktet.

PRO TIP: BODYBUILDER er mitt favoritt manipuleringsverktøy. Spesielt for wet look. Føhn alt håret bakover eller i den retningen du ønsker. Så sprayer du BODYBUILDER i tørt hår og børster det på plass. Avslutt med HAIR.RESORT SPRAY eller SESSION.SPRAY for den perfekte wet looken!

Helt til slutt vil jeg komme med en viktig oppfordring. Hvordan påfører du produktene?

Vær så snill å gjør dette seksjon for seksjon. Det hjelper ikke å bare spraye toppen av håret. Styling produkter bør påføres med nesten like høy presisjon som en frisør påfører farge!

Som en liten bonus fikk jeg Kevin selv til å dele sin favoritt cocktail:

Kevin sin favoritt cocktail: Ved å blande Cool.Angel som inneholder iskalde pigmenter, sammen med Leave.In Repair får du en kul miks som roer ned håret og gir en faantaastisk glød til en livløs farge. Samtidig som du får den beste pleien til håret.

Her er Alexander Woll sammen med Kevin Murphy selv

Om Alexander Woll.

Brand.Director og fagansvarlig for @kevin.murphy.norge.
34 år
Firebarnsfar fra Bergen
Har vært involvert i Kevin.Murphy siden startet av Kevin.murphy.education i Europa (2010)
Er en del av produksjonen til de fleste store visninger for KM.
er med i KM sitt europeiske kreative team.
Medlem av KM sitt Advisory.Board for EMEA  (Europa, Midtøsten, Asia)
Frisør av yrket og elsker å stå på en scene

Tilbake