Intervju med Una Sand om «Perspectives»

Intervju med Una Sand om «Perspectives»

 

I et av mine første innlegg her på Dailystory fikk jeg bruke den nå EP-aktuelle artisten Una Sand som modell til en «julelook» som Øyvind Ganesh filmet.

Vi møttes igjen på Universal Music sin sommerfest der Una fortalte meg om sin nye EP, «Perspectives». Dette må vi selvfølgelig dele her på Dailystory! 


Hvordan er det å gi ut debut-EP da, Una?
Det føles fantastisk. Det er en stor lettelse å endelig få dele noe med verden som man har jobbet med så lenge og vært så spent på. Det er også sykt hyggelig å se hvordan folk responderer og hvordan mottagelsen har vært til nå!

Hvilken sang er din favoritt på EP-en og hvorfor?

Foto: Anette Schive, Makeup av  Linda Nicolaisen  / Hårstyling Lars Eitran

Jeg klarer ikke velge én låt fra «Perspectives», men jeg tror nok «Paper planes, «Enough» og «I got you» er mine favoritter. «Paper planes» ble skrevet for over to år siden, så den har jeg gått mange mange runder med å ferdigstille. «Enough» er den som står meg nærmest (hylgråt i to timer etter den var skrevet), og «I got you» har en vibe og en stemning over seg som jeg elsker.

Hva er annerledes med å slippe debut EP-en din, iforhold til de andre singel slippene?
Jeg føler jeg endelig får vist den helhetlige meg, og at det konseptuelle i låtene, tekstene osv, kanskje blir mer lagt merke til i et EP-format. 

Det er også veldig spesielt å se hvem som liker de forskjellige låtene best, og jeg føler jeg kan snakke med flere av lytterne mine igjennom de forskjellige sangene.

Foto: Anette Schive


I EP-en synger du om ganske mange store følelser, og faser- er dette din egen historie?
Ja, EP-en er egentlig min dagbok som alle nå får muligheten til å lese. Det er en lang nær historie, om min vakreste, vondeste og ordentlig første kjærlighet som egentlig tar lytteren igjennom alle faser fra «crazy in love», gjennom alt det sårbare og grusomme rundt kjærlighetssorg og helt til man går videre.

Hvordan blir tiden fremover nå da Una?
Jeg fokuserer kun på meg selv og musikken om dagen så det er mye spennende i vente. Jeg føler vel egentlig dette bare er en god introduksjon på det hele!

 

Foto: Martine Lund / Makeup Johanne Sund

Les mer om Una her, tekst fra Universal Music: Una Sand (22) river i unge hjerter med debut-EP’en!

Fredag 1. juni slapp Una Sand sin debut-EP «Perspectives». Med en fjellstø meloditeft, rett-til-beinet-tekster og «hot-as-hell vocal delivery» (-thelineofbest.com) tar hun oss med på den forheksende og opprivende reisen gjennom å finne kjærligheten, tviholde på den og å miste den.

Etter fire singelslipp får Una virkelig vist hvem hun er som låtskriver og formidler. Musikken har utviklet seg i retning moderne r&b og urban og hennes egenart og evne til å skape et univers lytteren kjenner seg igjen i, er sterkere enn noen gang. EP-en inneholder seks låter skrevet med blant annet Paul Phamous (Grammy-nominert med Frank Ocean), Charles «Chizzy» Stephens (Chris Brown), Ryan Marrone, JAYLIEN og Leah Palmer, samt norske Sebastian «Coucheron» og Ketil Jansen fra Lemaitre.

Bred internasjonal erfaring:

Foto: Jonathan Vivaas Kise

Una har, til tross for sin unge alder, bodd flere år i Italia og har siden hun var 19 år jobbet mye hovedsakelig i LA og Amsterdam. Dette skinner gjennom i en forfriskende, stilfull og imponerende moden debut-utgivelse, som river deg med inn i den universelt gjenkjennelige opplevelsen av å få hjertet knust. Med sin naturlige sassy/classy-fremtoning og en fangende tilstedeværelse er Una en selvskrevet viktig del av den globale norske musikkframtiden.

«Det har vært en fantastisk reise å lage EP’en. Tekstene er en slags oppsummering av de fire siste årene i livet mitt, fra å finne den du tror du skal dele resten av livet med, til å stå alene med alle tankene og følelsene etter bruddet. Jeg føler at jeg virkelig får vist hvem jeg er og hvor jeg vil med musikken min og jeg gleder meg så mye til å endelig få dele det.»

Hør musikken her!

Tilbake