Makeup til oljete og kombinert hud.

Makeup til oljete og kombinert hud.

Foto: Tine Kvithyll / Markedsansvarlig

I forrige uke fikk jeg et spørsmål om tips til makeup for en oljete og kombinert hud, og det tenkte jeg at jeg like så greit kunne svare på med et innlegg.

Kombinert hud er det mange som har, og det kjennetegnes ofte med at man har noen partier i ansiktet som kan føles tørre og andre partier med høyere oljeproduksjon. En typisk kombinert hud kan være blank i t-sonen og tørrere i kinnene.

Gode hudpleierutiner er alltid viktig for å få et fint resultat med sminken. En kombinert og oljete hud har lett for å bli dehydrert, altså at man er redd for å tilføre fukt. Fukt er essensielt for å balansere huden, men en oljete hud trenger ikke nødvendigvis fett slik som en tørr hud kan behøve.

 

 

Glo Skin Beauty har ikke bare makeup, men de har også en rekke hudpleieprodukter for ulike hudtyper og hudtilstander. Et fuktighetsserum som kan brukes av alle er HA-Revive Hyaluronic Drops (tidligere Daily Hydration) gjenoppbygger hudens fuktighet med en kombinasjon av fuktighet og pleie. Denne lette geléen har høy konsentrasjon av hyaluronsyre som gir fukt og ikke fett, og forhindrer transepidermalt fukttap. Bruk denne før fuktighetskrem og så er du klar for makeup!

 

Dersom du opplever at huden blir blank «med en gang» kan det være et tegn på høy oljeproduksjon og da er jeg veldig glad i å legge Mattifying Primer på disse partiene. Dytt lett på med fingertuppene og la den sette seg litt før du begynner med foundation. Denne primeren er for virkelig oljete hud, så unngå å bruke den der huden føles tørr eller «normal».

Mattefying Primer.

En av mine absolutte favoritt-foundations er Pressed Base mineralfoundation fra Glo. Denne er perfekt til en kombinert og oljete hud, har en semi-matt finish og er som resten av serien, ikke-komedogen. Det betyr at huden får puste og at den ikke tetter igjen porene. Pressed Base finnes i 20 farger og jeg hører rykter om at det kommer enda flere farger til høsten..

Etter Pressed Base anbefaler jeg for en kombinert og oljete hud alltid å legge et lett lag med pudder. Perfecting Powder er et leirebasert, mattende pudder som balanserer oljen på huden og setter sminken for enda bedre holdbarhet. Perfekt til touchup utover dagen også.

Perfecting Powder.

Til Glo Skin Beauty fans:

Cosmedic, som har agenturet på Glo Skin Beauty (tidligere glo minerals) i Norge, har hele sortimentet tilgjengelig på www.glonorway.no. Jeg har ordnet en rabattkode til dere! Kodeord AGSTAR legges inn i handlekurven på www.glonorway.no og gir 25 % rabatt på hele sortimentet.

Tilbake