På jobb med Skappel-damene

På jobb med Skappel-damene

 Dorthe og skjønne Zalto. Foto: Truls Qvale

Jeg og min EOA, Henrikke, fikk sminke og fikse litt på manken til Dorthe Skappel før en fotoshoot med fotograf Truls Qvale. Fotoshooten var for bilder til en artikkel og cover på bladet KK. Resultatet av fotoshooten, og intervjuet med Dorthe, kan du lese i bladet som nå er i bladhyllene.

Dorthe er som regel helt uten sminke, ikledd flared jeans, gjerne med en oversized hvit skjorte, med en stor og myk Skappel strikkegenser over. Håret er løst, lufttørket og fullt av små bølger. Akkurat slik skulle hun også være på KKs fotoshoot; helt seg selv. «God Kveld Norge»-looken ligger igjen på TV 2, for nå er vi nemlig hjemme hos Dorthe.

Dorthe har en fantastisk farge på øyene! Datter Marthe beskriver sin mors øyne som at de har en farge som gull. Da jeg sminket Dorthe ville jeg fremheve det gulbrune og det lille grønne jeg så, og la derfor øyenskyggen Mahogany: en varm, brun øyenskygge fra Glo Skin Beauty, i global og ytterste del av lokket og ytterste del under øyet. Selv om Dorthe ikke bruker sminke til vanlig, la vi litt ekstra denne dagen siden det var til en fotoshoot . Luggen og noen av lengdene til Dorthe er glattere enn resten av den fantastiske bølgete manken. På disse delene brukte vi HH Simonsen sin bølgetang (ROD VS9), som gir bølger akkurat som Dorthes egne. Hun forelsket seg umiddelbart i tangen. Med den fikk hun en jevn og fin bølg over hele håret.

 

!HH Simonsen//ROD VS9 bølgetang

 

 

Da jeg stylet de vakre Skappel-damene for noen uker siden, fikk jeg en idé om å skrive om Skappelstrikk. Hvordan ble det hele til? Suksessen «Skappelgenseren», butikken på Frogner, hva skal de gjøre fremover? Disse damene ligger jammen ikke på latsiden! Jeg tok meg en prat med Dorthe Skappel.

Jeg fikk en superdigg, grå hjemmestrikket genser av en god kunde for noen år siden. Etter det la jeg plutselig merke til at ALLE hadde den samme genseren! Hvordan i alle dager startet denne trenden egentlig?

– Noen ganger skjer et aldri så lite under. I hvert fall var det akkurat slik det føltes da min enkle hjemmestrikkede genser tok Norge med storm i 2012. Plutselig skulle hele Norge strikke igjen, og ingenting gleder mitt strikkehjerte mer. At unge jenter som aldri før hadde tatt i en strikkepinne, oppsøkte sine bestemødre og mødre med ønske om å lære en urgammel teknikk, var intet mindre enn et lite mirakel.

Det er så utrolig kult at du har videreutviklet dette i ettertid. Hvorfor valgte du å ta det videre fra Skappelgenseren?

– Denne trenden som vi skapte ble livsviktig for meg å bevare. Mest av alt fordi jeg oppriktig mener at vi i Norge har fantastiske håndverkstradisjoner som er viktige å ta vare på. Så vi skapte vår egen lille bedrift der vi deler vår kjærlighet til strikk gjennom moderne oppskrifter, garn av ypperste kvalitet og personlige historier. Målet er at den som strikker skal kjenne på mestringsfølelsen ved å skape noe selv, og føle stolthet over det ferdige plagget i beundrende blikk fra venner og kollegaer.

Er det noen spennende planer i sikte nå da?

– Åh ja! Nå tar vi nå skrittet fullt ut og satser på å holde i alle garn-prosessene selv. Det er skremmende, men også utrolig morsomt. Første skritt i ny retning ble en reise til Firenze i juni 2017 der alle de største garnprodusentene i verden presenterer sine nye garnkvaliteter. Det ene garnet vakrere enn det andre, men det er også lett å gå seg vill i jungelen av tilbud. Vidunderlige farger og kvaliteter ble sendt hjem til meg, og gjennom vinteren har jeg prøvd, lekt og feilet meg gjennom utallige mengder av dem. For når det kommer til stykket, ville jeg ha et tykt garn som kunne skinne i en enkel oppskrift uten å skrike etter oppmerksomhet.

Jeg regner med du klarte finne en favoritt?

–  Ja! Chunky er et slikt garn! 100% Merinoull av fineste kvalitet som er vakkert uten å være jålete. Det hjelper også at det strikkes i en fei på tykke pinner. I siste utgave av bladet KK har jeg på meg modellen Jade fra Chunky-kolleksjonen, og med fantastisk god hjelp fra deg og Henrikke kan jeg med sikkerhet si at alder ikke behøver være noe negativt. Du klarte til og med å sørge for at vi til tross for ruskevær og meter med snø ser både glade og sunne ut på kolleksjonsbildene. Hurra for flinke dere!

Foto av Truls Qvale

Takk for gode ord! Hvor ligger butikken deres? For de som ikke vet det?

–  I Niels Juelsgt 39a i Oslo ligger vår SKAPPEL Brandstore der kundene kan få kjenne på kvalitetene, handle og få hjelp av jentene som fører skuta med stø hånd! Ikke rart jeg er stolt av min lille produktive stab.

___________________________________________________________________________________

 

 

Vi stylet også Dorthe, Marte og Maria før fotoshooten med fotograf Renate Torseth til den nye kolleksjonen til Skappelstrikk. Her er noen av bildene.

Tilbake