Sidan Så Mange Spør..

Sidan Så Mange Spør..

Eg får mange henvendelser med spørsmål om kva slags hårfarge eg bruka, no sist korleis farge eg la på vakre Maria Skappel før Costume Awards. Sidan så mange lure, så tenkte eg at eg kanskje kunne legge ut svaret på henvendelsen  på bloggen. Dette er ikkje en fasit, men slik eg lika å jobbe til akkurat den type farging. (Eg er egentlig ute av frisør-drift akkurat no, for å frigje litt tid til å planlegge mi eiga sjappe. Eg jobbe kun med styling og sminke i disse dager, for salt i maten og for å holde "koken" oppe. Men eg seie ikkje nei til Maria Skappel!)

Spørsmålet eg fekkk:

"Hei,
Jeg har så lyst til å få farget håret mitt slik du farger Maria Skappel. Jeg trodde hun bleket det, men skjønner ut i fra et Instagrambilde at du striper henne med farge? Kan jeg spørre deg om oppskriften (farge/ kode du bruker)? Jeg bor på Sørlandet, så det er ikke mulig for meg å få stelt håret hos deg i Oslo, og jeg er så lei av mislykkede frisørbesøk med guloransj skjær i håret ...😳😊

 

Svar:

 

Heisann og takk for henvendelsen.        ( Beklager språking her folkens:P)

Når jeg stripet Maria denne gangen hadde ikke vi ikke stripet det på ett år. Hun hadde en lang, fin ettervekst. Den vises ikke så godt da de stripene som var der fra før er så tynne, og 6 mnd etter vi stripet sist fikk solen lysne litt på etterveksten. 

Det som er topp, er at nå hadde jeg i hvert fall 15 cm med helt nytt, ubehandlet hår. Dette er den viktigste årsaken til at hennes farge er så kald og fin. Men det er et par viktige ting til:

 

Jeg syns det ser litt rart ut med kun helt hvite striper i bakhodet, så i under-håret la jeg tynne og mange folier med Loreal Inoa 10.1 / 9.11 med 9%..  F.eks 20 ml 10.1 + 20 ml 9.11 + 40 ml 9%.

Jeg la Platinium (bleking) med 6 % i foliene på toppen, rundt hårfestet og noen mellom fargefoliene i under-håret. Husk at det er ikke kun fargekoden som gjelder. Det har med hvordan man tar det i, og at utgangspunktet er «rent».

 

Jeg skyller ikke før de med Platinium er «hvite» og alt gule er borte. Det tar tid. 

Farge-stripene i under-håret vil være mørkere og mer gylne enn Platinium stripene, men ikke gule/oransje. Disse sammen lager et fint spill.

 

Mange legger minicolor, en farge som har pigmenter/farge som vil gradvis forsvinne, over hele håret, for å lage en "kald finish». Spesielt visst de ser at de skyllet ut blekestripene for tidlig og de ble gule. Da «jukser» de med å legge en «kald» minicolor over. Med kald minicolor menes det at den inneholder lilla, grønt, grått eller blått. Disse pigmentene nøytraliserer de røde, oransje og gule pigmentene.

 

Minicolor over stripene kan være veldig fint i starten, men når pigmentene i minicoloren vaskes ut, får man ofte det gule skjæret. Fordi:

 

Det som skjer, er at de hårene som IKKE ble stripet- altså den kalde, mørkere, NATURLIGE fargen,  blir piiiiittelitt lysnet av vannstoffet i minicoloren. 

Vannstoffet er den flasken med flytende veske man blander med selve farge-tuben for at det skal fungere. Det sterkere vannstoff des mer lysner det.

Når håret bare får lysne pittelitt, er det eneste som skjer at det bryter frem det oransje/gule vi har under den naturlige fargen på håret.

 

Skal prøve å forklare. F.eks om man bleker det sorte håret til en kineser eller en inder bare pittelitt, blir det rødt. Bleker man et typisk nordisk brunt hår bare pittelitt blir det oransje. Bleker man en naturlig ganske lyst hår bare pittelitt vil det bli gult. Så det mørkere man er, des mer rødt har man i underhåret. En vanlig nordisk farge, litt som Tone Damli og Jenny Skavlan, har mye oransje i underhåret.

 

Da kan stripene være så fine de bare vil, men når pigmentene i minicoloren forsvinner, har den kalde naturlige fargen blitt lysnet pittelitt, og blitt litt oransje/gul. Den originale fargen har plutselig blitt grunnen til at du får en grumsete og oransje/gulaktig farge. Og dette blir verre og verre for hver gang man gjør det. Håret blir ofte gulere og gulere utover, da dette har fått flest omganger med minicolor, sol og diverse glansvasker som skal nøytralisere. For å toppe det hele legger mange en kald minicolor over hele den gule fargen igjen, og det skjærer over i grønt i lengdene da disse tørre delene av 

håret suger til seg de kalde pigmentene. Ikke bra.

 

Regel nr 1 for min del, slik jeg striper håret på de som ønsker den kalde, naturlige blonde fargen: ALDRI minicolor over. Fargen legges alltid i folie i naturhår,  da blir det kaldt nok om man tar TYNNE og mange striper. På denne måten blir heller ikke etterveksten så tydelig, så man kan vente lenge med å stripe det igjen. Som igjen fører til at det blir knallfint neste gang du striper også! The circle.

 

Det er en tidkrevende måte å stripe på. Det krever at man har en lang, fin ettervekst. Et rent utgangspunkt for frisøren. Dette fungerer ikke på et hår som har vært farget mørkt eller farget mye med minicolor.

Jeg bruker faktisk de samme fargene på Tone Damli og Jenny Skavlan som Maria Skappel, bare forskjellig mengde folie, forskjellig plassering av folie, farge i den, og tykkelse. Men ingen av de bruker minicolor over. De trenger det ikke for de har sin egen farge som base, og da blir fargen jeg putter i folien slik den skal være. 

Jeg aner jo ikke hvordan ditt hår ser ut, eller hva utgangspunkt du gir dine frisører. Så, om det er dette som er problemet, eller om det er de som ikke lar blekingen virke lenge nok i folien eller om de rett og slett legger en farge med for lite kalde pigmenter, vet jeg ikke. Kanskje fargen er rett, men stripene for tykke. Men det er i hvert fall slik nevnt ovenfor jeg gjør det for å oppnå fargen til Maria Skappel. Det er ikke bare, bare! :) 

Hilsen AG "

Så dette var mitt kjappe, vesle svar på korleis eg farga Maria Skappel, hehe. Kanskje du har samme problem som damen fra Sørlandet?

 Sikkert mange frisøra som er heilt uenige med meg, men det er bare kjekt. Godt vi er forskjellige.

Eg er så heldig at eg får litt farge fra Loreal for å bruke på disse fjonge damene nevnt ovanfor.

God søndag, folkens!Trur eg la 100 og nils folia. Kos på kontoret! 

Trur eg la 100 og nils folia. Kos på kontoret! 

Smellvakker uten en dråpe sminke

Smellvakker uten en dråpe sminkeHer fra Costume awards  Her fra Costume awards  

Tilbake