Sminke til den store dagen!

Sminke til den store dagen!

Det var veldig stas (og litt skummelt) å være med på ‘God morgen, Norge’ 16.mai på TV2. Heldigvis var Henrikke med som min modell, som gjorde det litt tryggere, og dyktige Vår Staude som geleidet meg gjennom de få, men for meg- laaaange minuttene.

Jeg og Henrikke møttes på Vaar Kl 06 (!) der jeg sminket henne så og si ferdig. Hun fikk på seg bunaden, så kasta vi oss i en taxi til TV2 på Aker Brygge. Der ble vi tatt godt i mot, fikk kaffe og ble «mygga». Da først tenkte jeg: «Why AG, whyyy!» Men, så er det jo veldig, veldig gøy! Jeg trenger å utfordre min komfortsone. Den sonen blir ikke mindre med åra.

Her er jeg litt nervøs før sending, men Henrikke er roligheten selv.

Etter sending fikk jeg masse spørsmål om jeg kunne skrive hva jeg brukte på dagens vakre modell, min egen EOA, Henrikke Rosland. Hun hadde på seg sin nydelige beltestakk, med lilla og grønne detaljer. Perfekt for hennes grønne øyer. De ville jeg skulle lage en ‘Naturlig makeup til bunad og 17.mai, som holder hele dagen’. Litt heftig å skulle forklare alt det på 8 minutter, men jeg fikk sagt litt! Jeg hadde fokuset på renslighet, forarbeid, primers og solfaktor. Siden jeg ikke husker helt hva jeg sa, og heller ikke rakk å si alt er det fint å få skrevet det ned i dette innlegget. Here it comes!

Først ut, primers. Altså, grunning, om man må forklare det på norsk. Disse bruker jeg fordi «utfordringen» var at sminken skulle sitte hele dagen og man skal slippe å ha med ekstra sminke ut. Jeg bruker ulike primers på ulike områder for ulik effekt:

* Smashbox Photo Finish Radiance i panne opp mot hårfestet og kinnene – der solpudderet pleier å være. Gjenskape solkysset hud og gi masse glød.

* I T-sonen la jeg Mattifying Primer fra Glo Skin Beauty (heretter GSB). En silkemyk, oljefri primer som matter ned oljete områder i ansiktet. Gir en glatt, usynlig og matt finish, fyller inn fine linjer, minimerer synligheten av porer samt forlenger holdbarheten på sminken din.

* Inika sin primer er en ny variant i sminkekofferten min, denne testet jeg der jeg ønsker mer fukt, på de store områdene, utenfor T-sonen.

* Den siste primeren, Too Faced Insurance, la jeg kun på øyelokket for at øyenskyggen skal sitte bedre, den intensiverer også sminken som igjen gjør at man trenger mindre sminke på.

Jeg ville bruke en medium dekkende foundation. Denne dagen valgte jeg Lancôme Teint Idole Ultra Wear blandet med Lancôme Teint Miracle.

Lancome Idole Teint Ultra Wear (Nr 055) gir medium dekk, med silkeaktig, matt finish. Denne blandet jeg sammen med Lancome Teint Miracle (Nr 04). Denne har en lett til medium dekkevne, er fuktighetsgivende og har faktor 15. Miracle har en noe mer lysreflekterende egenskap enn Idole.

Så la jeg Perfecting Powder fra GSB, mixet med Tromborg sin Baked Minerals Sink, et slags shimmerpudder, over hele huden for å «sette» den flytende foundationen. Lette, myke strøk med forholdsvis lite på kosten.

Jeg elsker å mikse og trikse. Som solpudder for solkysset farge og konturering, duppet jeg kosten både i de mørke i GSB Contouring KIT (medium to dark), GSB Bronze Sunlight og Sunkiss. Jeg la dette i panne, mot hårfestet, i globalen, under kinnben og lett under kjeveben. Men vær forsiktig- vil ikke ha sminke på bunadskjorten!

Glo Skin Beauty Contouring KIT

Jeg sminker også øyelokket samtidig som jeg sminker huden, dette er grunningen og utgangspunktet for øyenskyggen:

Too Faced Insurance Primer, lett strøk Lancome foundation, GSB Perfecting Powder mixet med Tromborg * , mixet de lyse fargene i Glo Contour KIT og la det i øyekroken, under bryn og helt i ytterkant av øye. I globalen samme solpudder-mix som til ansikt: GSB Sunlight, Sunkiss og de mørke i GSB Contour KIT. Rouge mix av GSB Flowerchild og Passion i global. Alt med myke, lette strøk.

Jeg kunne stoppet der og tatt på mascara, men jeg valgte i tillegg å markere globalen med en brun øyenskygge som heter Henna som finnes i øyenskyggepaletten ‘Elemental’ fra GSB.

Elemental har mange fine skygger samlet på et sted.

Til slutt toppet jeg øyeeplet med en shimmer-skygge fra Inika. Dette for å gi glød og glimt, og hente igjen ‘blinget’ fra bunadsølvet.

Inika som Peach Fetish øyenskygge er super shiny.

Jeg brukte en godt pigmentert GSB lipgloss, duttet forsiktig på da jeg ønsket kun pigmentene og ikke for mye shine. Dette og rougen er med på å fremheve fargen på Henrikkes grønne øyner.

Flamingo heter denne freshe lipglossen fra Glo Skin Beauty.
Glo Skin Beauty Rouge i fargen Flowerchild.
Glo Skin Beauty Rouge i fargen Passion.

Henrikke har nydelige bryn, så jeg trengte ikke å gjøre så mye. Jeg gikk bare lett over med GSB Brown Brow Powder for å pynte på de.

Hun tok på sin egen mascara etter at øyenskyggen var på. Hennes favoritt er Helena Rubinstein Lash Queen i sort.

Sminken jeg la på Henrikke er en sminke som hun kan bruke med bunad 17.mai, som funket på TV i det voldsomme lyset, men også når vi gikk på Kaffebrenneriet for en de-brife etterpå. Det er veldig viktig for meg.

Vakre Henrikke forran ‘God morgen, Norge’ presseveggen.

I vesken denne dagen ville jeg tatt med minst mulig. Kanskje en lipgloss til å fylle på farge, kanskje et matt pudder og en liten kost, eller sminkepapir som absorberer overflødig olje. Noen trenger kanskje mer fukt, da kan man ta med en mist i reisestørrelse. Trenger man mer rouge kan man kanskje jukse med å bruke lebestiften. Vil man ha glød på øyelokket kan man jukse med litt lipgloss. Men, det viktigste er å la bunaden skinne og nyte dagen. Og smile, det er den beste looken av de alle.

Vakre Henrikke ✨ Her sitter vi å skravler over en kaffe etter sending.

Til Glo Skin Beauty fans:

Cosmedic, som har agenturet på Glo Skin Beauty (tidligere glo minerals) i Norge, har hele sortimentet tilgjengelig på www.glonorway.no. Jeg har ordnet en rabattkode til dere! Kodeord AGSTAR legges inn i handlekurven på www.glonorway.no og gir 25 % rabatt på hele sortimentet.

Tilbake