Trend Vision 2018!

Trend Vision 2018!

 

Lørdag 15/9 fikk jeg æren av å være dommer under Trend Vision Awards 2018, sammen med legenden Kjell Von Bulldog og Pirrka Parnanen fra Wella Finland.

9 av deltagerne som hadde sendt inn fotobidrag ble kvalifisert til å bli med videre i i «live» konkurransen, Color Vision. De møtte opp på Wella Studio en lørdagsmorgen med egen modell og assistent. Deltagere kunne velge om de ville gjøre alt selv, eller om assistenten skulle sminke og være en hjelpene hånd. Men fargen og blandingen måtte de gjøre selv. På forhånd hadde de ordnet med styling, moodboards og øvd på fremføringen. De ble «grillet» underveis og måtte svare for seg og ble nøye sjekket mens de holdt på. Vi så på alt fra utførelsen og fargeteknikker til ideèn bak, hvordan de arbeider på plassen, klippen, stylingen, sminken og generelt kreativitet og originalitet. Looken måtte fungere på en «catwalk» og på bilder!

Jeg har vært dommer èn gang før for Wella sin Trend Vision konkurranse, i 2016. Det var veldig mange flinke med da som i år. Det er ikke alltid like lett å vurdere, da alle er teknisk dyktig, med ulik erfaring. Noen er dagligleder i egen salong, mens noen er på sitt første år som svenn. Jeg digger at folk melder seg på konkurranser og hopper ut i det. Det er veldig inspirerende og lærerikt, om man vinner eller ei. Å utfordre seg selv av og til burde vært obligatorisk for alle èn gang i året. Samme hvilket yrke eller hobby man har.

Min tidligere kollega Gary og jeg var med i konkurransen selv i år 2000 og-ettellerannet. Jeg var da «assistenten» som sminket, mens Gary var frisøren som farget, klippet og stylet håret på modellen vår, Trine. Hun er min vakre kusine som jeg har brukt som modell ved flere anledinger.

Her er bildet vi sendte inn som sendte oss videre i konkurransen. På den tiden skulle man gjenskape det fotobidraget man hadde sendt inn, også i selve «live»-konkurransedagen. Jeg måtte nesten vise bildet til årets vinner da det faktisk var litt det samme. Veldig morro! Vår «mission» generelt var: «Beautiful hair. Beautiful Makeup». Vi var på den tiden den eneste som laget hår som faktisk var «anvendelig» og «naturlig». Det var nokså kontroversielt, så vi var veldig glade for å i det hele tatt havne på pallen blant alle de kunstverkene av noen fargekreasjoner og asymetriske klipper.

Jeg spamet Dailystory sin instastory en hel lørdag fra Wella sin Trend Vision Awards, da jeg hadde insta «take-over» denne dagen. Det var en veldig spennende dag! Det var artig å se så mange kreative sjeler, med nerver og en skjelvende nervøs hånd, legge de fineste effekter under tidspress. Da alle var ferdig ble de tatt bilde av, de fikk fremføre ideén og prosessen bak resultatet, for så å bli sendt i taxi ned til Gamle Losjen der selve festen og utdelingen var.

Da jeg kom dit i 18-draget var det 100-vis av fjonge frisører som hadde møtt opp til en helaften med hårshow, kanapeèr og bobler i glasset. Jeg vil tro det var en DEL hårsprayflasker som gikk tomme på salonger og hoteller i Oslo-området før kl 18. Gamle Losjen er et flott, ærverdig sted som er perfekt for et slikt event. Store lysekroner ruvet over catwalken som var bygget for anledningen. De ulike rommene hadde forskjellige stands, med alt fra GHD sin nye glattetang, de nye Koleston-fargene fra Wella, OPI neglelakker, et eget lykke-hjul, en barbèrer, ballonger i alle mulige farger og størrelser, og et eget område der årets Trend Vision modeller sto på «utstilling». Publikum kunne stemme på sin favoritt, som vant «Publikum Prisen». Den gikk til kule Sigrun Ekland som kom helt fra Klippoteket i Alta. Hennes inspirasjon var «Nordlyset».

Hun imponerte med sin egen-broderte jakke på modellen, et massivt nordlys brodért over hele ryggen. Hun fikk skryt for at hun brukte en herremodell, og har kun har vært svenn i ett år! Hun er nok Alta sin fargeklatt med sin kreative stil og med det karakteristiske Gaga-gule håret hun hadde selv.

Jeg takket for meg i 23 draget, veldig fornøyd og inspirert. Gratulerer til alle deltagere, dere var rå alle sammen!

The winner takes it all! Gratulerer Sanya Keranen fra Nikita, med en velfortjent 1.plass med den vakre modellen, Dora Marble!

Tilbake